LJUBITELJI ŽIVOTINJA I PRIRODE „ZELENE ŠAPE“: Pomoć za životinje

Ledeni dani su opet tu i svima nam je hladno, a onima koji žive na ulici je najteže. Ptice sad teško pronalaze hranu, napušteni psi i mačke čeznu za toplim domom ili bar za suvim skrovištem. Iako je mnogo onih koji s njihovom nesrećom ne saosećaju ipak ima i onih koji razumeju i nesebično pomažu.
Ovim rečima su predstavnici Ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“ apelovali na sugrađane da u predstojećim danima, teškim za preživljavanje životinja bez vlasnika, da pomognu uličnim, gradskim i napuštenim životinjama koliko je u njihovoj moći.
– Svako može ostatke sa stola izneti pred kuću, neko će to već pojesti. Šaka pšenice pticama život znači. Posuda sa toplom vodom, nešto hrane, kartonska kutija obložena najlonom i s nekom starom majicom ili duksom unutra bi nekome mogla spasiti život. Ko je u mogućnosti neka pusti napuštenog psa ili macu u kancelariju ili prodavnicu da se bar malo ugreje, postavite im toplu kućicu ispred firme ili kuće… Učinite koliko možete, učinite bar nešto – ističe se u apelu.


S.V.