LUKIĆEVO – EKOLOZI O TVRDNJAMA VLASNIKA „VINEKSA”

Ne obmanjujte čitaoce „Zrenjanina”
Izjava Gorana Ilića, vlasnika i direktora „Vineks etila”, objavljena u listu „Zrenjanin” od 31. avgusta 2018, a u tekstu pod naslovom „Nismo opasni po selo i stanovnike” (strana 19), bila je povod za reagovanje rukovodstva i osnivača Ekološkog društva Lukićevo. U pismu redakciji, dr Tomislav Stevanović, Dušan Vukotić, Zoran Milanović i Srđan Blagojević poručuju da Goran Ilić vrlo dobro zna muke stanovnika Lukićeva sa smradom koji se širi iz njegove fabrike alkohola, te da o tome svedoči i peticija meštana, protiv aerozagađenja, koja mu je takođe prosleđena na adresu firme u Lukićevu.
– Za tribinu održanu 25. avgusta poziv smo postavili na više mesta, poručili da je skup javan što znači da ste mogli doći, Vi ili predstavnik vaše firme, da pružite odgovore građanima na sva pitanja i dileme koje ih muče. Da za tako odgovorno ponašanje prema Lukićevu zaista imate dobru volju to biste uradili i onda kada smo pokušali sa Vama da stupimo u kontakt i organizujemo sastanak na temu zagađenja životne sredine – poručuju Iliću Vukotić i njegovi istomišljenici i dodaju:
– Još jednom Vas upozoravamo da što pre rešite problem neugodnih mirisa i bacanja otpadnih materija u plodnu zemlju i veštačko jezero pored bunara sa izvorom pijaće vode. Negirajući smrad vi obmanjujete čitaoce „Zrenjanina”, a stanovnike Lukićeva ponižavate. Blokadu vaše firme, koju u selu mnogi predlažu, možete očekivati ako kao vlasnik ne otklonite problem koji ste nam doneli.
Iz Ekološkog društva Ilića pitaju i zašto je svoje postrojenje iz Kostojevića preselio u Lukićevo, osim ako zbog smrada nije dojadilo stanovnicima pomenutog sela u Opštini Bajina Bašta.

L. Z.