„MALI SAJAM SPORTA“: Olimpijci razgovarali sa budućim šampionima

Teren za odbojku, ring za boks, stolovi za stonotenis, sprave za veslanje i brojni sportski poligoni i štandovi danas su se postavljeni u centru grada u cilju promovisanja zdravog života i sportske ponude Zrenjanina u okviru manifestacije „Mali sajam sporta“.

Centralnu ulogu u manifestaciji imale su ekipe svih uzrasta iz zrenjaninskih klubova, koje su posetiocima pokazalii svoje umeće. Nakon toga imali su imali priliku da sa zrenjaninskim olimpijcima Momirom Rnićem, braćom Vladimirom i Nikolom Grbićem i Miroslavom Najdanovski popričaju na temu „Kako se postaje šampion“.

U obraćanju sportistima, gradonačelnik Simo Salapura, istakao je da na ovaj način sa trga šaljemo lepu sliku u Evropu.

– Zahvaljujući vama, bogatoj sportskoj istoriji i svemu onome što smo učinili u prethodnom periodu, zrenjaninski sport sada funkcioniše na nivou zbog kojeg je zadobio pažnju celog sveta. Titula Evropski grad sporta 2021. je titula svih nas, ali i svih vas koji ćete nositi zrenjaninski sport i predstavljati ga kao ambasadori našeg grada i zemlje – poručio je gradonačelnik mladim sportistima.

Događaj su upotpunili mališani iz vrtića „Crvenkapa“ koji su otpevali pesmu „Bavite se sportom“, zatim grupa Plesnog kluba „Free dance“ sa tačkom „Mi smo Sportisti“, a učenica Muzičke škole „Josif Marinković“, Lara Malenić pred sugrađanima i gostima izvela je himnu „Bože pravde“.

Zrenjanin je jedan od 10 gradova u Srbiji u kojem se uz pomoć Ministarstva za omladinu i sport, Sportskog saveza Srbije i Zavoda za sport i medicinu sporta organizuje ova Manifestacija.

J.Š.