MALIŠANI NA RADIONICI „BISER NUTRI AKADEMIJE”: Kroz igru učili o zdravoj ishrani

Predavanjem na temu zdrave ishrane, ali i zdravog načina života, učenjem o tome šta su zdrave namirnice i koji su najbolji načini za njihovu pripremu, „Biser Nutri Akademija“ je obeležila učešćem u dečjoj edukativnoj radionici u organizaciji časopisa „National Geographic Srbija“, održanoj u Beogradu.

– Na štandu „Biser Nutri Akademije“ se seckalo, i ljuštilo voće i povrće, pričalo se o zdravoj hrani i zdravom načinu života. Najmlađi posetioci su se, uz smeh i radost, upoznavali sa svakom namirnicom koju su upotrebljavali. Učili su da prave i neobične kombinacije ukusa i sa slašću su se služili užinom koju su spremili uz pomoć kuvara Borisava Lovića. Događaj je ulepšala i Leontina i njen hor Čarolija u kome su dečica takođe uživala.

– Jedan od osnovnih zadataka naše Akademije je da kroz igru i zabavu deci približimo zdrave navike u ishrani, da ih uključimo u pripremu hrane, uposlimo njihove prstiće i pokažemo im kako je zdrav životni stil jedna veoma jednostavna i prirodna stvar – izjavila je Bojana Momčilov, menadžerka za komunikacije i društveno odgovorno poslovanje u kompaniji „Mlekoprodukt“.

Roditelji neretko ni sami ne stižu da pripreme tri kvalitetna obroka za sebe i svoju decu zbog obaveza i brzine života. Kako bi im olakšala svakodnevicu, motivisala ih i radila na uspostavljanju zdravih navika u dečjoj ishrani, kompanija „Mlekoprodukt“, kao deo grupe „Savencia“ (Savencia Fromage & Dairy), osmislila je društveno odgovorni projekat „Biser Nutri Akademiju“ čija je osnovna ideja da edukuje decu i njihove roditelje, kao i predškolski i školski kadar koji se bavi pripremom hrane, o važnosti pravilne ishrane u razvoju deteta. U sticanje zdravih navika kompanija je uključila i stručnjake koji se bave zdravljem dece i izbalansiranom ishranom, pedijatra dr Jelenu Jovanović i dijetologa dr Snežanu Dejanović, ali i mamu, pevačicu i kompozitora Leontinu Vukomanović, njen hor „Čarolija“ i kuvara, Borisava Lovića, kako bi deci približili lakoću i draž zdrave ishrane i zdravog načina života.

Projekat je podržalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, institucije koja je inicirala donošenje Pravilnika o zdravoj ishrani dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

M.B.

Foto: „Mlekoprodukt“