MARKO KOVAČEVIĆ NAJBOLJI JE STRELAC SRPSKE LIGE VOJVODINA

Strah i trepet za golmane

Zrenjaninski Radnički ovu sezonu završio je na sedmoj poziciji. Na 38 mečeva crveno-crni su izvojevali 17 pobeda, imali su 12 poraza i devet nerešenih rezultata uz gol razliku 61:56 i osvojili su 60 bodova. Ekipu je vodio trener Predrag Kandić, a posebno se istakao Marko Kovačević koji je dao 24 gola i najbolji je strelac Srpske lige Vojvodina. Iza njega su ostali Nikola Furtula (Hajduk), Vojkan Sarajlon (OFK Vršac) sa po 18 pogodaka, Luka Jovanić (Mladost GAT) 17, Igor Antunić (Radnički So), Nemanja Krstić (OFK Stari grad) i Marko Renić (Mladost GAT) sa po 16 datih golova.
Marko Kovačević je rođen 25. februara 1999. u Srpskoj Crnji gde je i započeo fudbalsku karijeru, a stručnjaci su od starta videli da mu je predodređeno da postiže golove.
– Kao većina mojih drugara odlučio sam da treniram fudbal i mislim da nisam pogrešio. U Fudbalskom klubu Budućnost iz Srpske Crnje moj prvi trener bio je Milenko Zečević, a u klubu iz rodnog mesta ostao sam sve dok nisam upisao srednju školu, kada sam prešao u Zrenjanin – kaže Marko Kovačević.
Prošao je kadetsku i omladinsku školu FK Radnički. U prvom timu tri sezone je bio bonus igrač, potom se vratio u Budućnost (kao pozajmljen igrač) i tada je na 17 mečeva dao 14 golova. Celu sezonu 2020/2021. godina odigrao je u Radničkom gde je doživeo punu afirmaciju i pokazao svoje golgeterske sposobnosti.
– Odlično sam sarađivao sa saigračima i trenerom Kandićem i sve to je rezultiralo sa 24 data gola. Ekipa se na kraju prvenstva plasirala na sedmo mesto, mislim da je to uspeh i da smo ostvarili plan, pogotovo ako se zna da smo bili najmlađi sastav u ligi – ističe mladi golgeter.

  • INĐIJA SLEDEĆA STANICA
    Posle odličnih igara u Radničkom, Marka su u svojim redovima želeli da vide mnogi klubovi. On je odlučio da karijeru nastavi u FK Inđija koja nastupa u Prvoj ligi. Nedavno je, u prisusutvu Darka Tošića i Obrada Boškovića, sportskih direktora tih klubova, potpisao ugovor. Reči hvale za mladog napadača ima i trener Predrag Kandić.
    – Marko je vrhunski igrač, i pre svega, dobar čovek i zaslužuje da bude član u klubu koji igra u Prvoj, a sazreo je i za Super ligu. U svakom slučaju, želim mu sreću u daljoj karijeri – rekao je trener Kandić.

D. Petrović