PLANOVI NOVOG PREDSEDNIKA ŽOK KLEK ANĐELKA BOKIĆA

Saradnja klubova, masovnost i kvalitet

Posle 11 godina na čelu Ženskog odbojkaškog kluba (ŽOK) Klek Zrenjanin došlo je do promene. Umesto Vladimira Perovića ovaj kolektiv sada vodi Anđelko Bokić, inače jedan od najbližih saradnika bivšeg predsednika. Protekle sezone Klub je izborio opstanak u Super ligi, a čitaoci našeg lista su ŽOK Klek Zrenjanin izabrali za najuspešniju žensku ekipu u 2020. godini.
Do 2. avgusta, kada počinju pripreme za naredno prvenstvo, odbojkašice su na odmoru. Uprava i sada vredno radi, a Bokić najavljuje šta su prioriteti i najvažniji ciljevi u narednoj sezoni.
– Danijela Kijac Vulović imenovana je za šefa stručnog štaba, a za njenog zamenika Davora Ćuka. Danijela je bila koordinatorka mlađih selekcija i prvi asistent nekadašnjem treneru Zoranu Pavloviću, te dobro poznaje ekipu i potpuno se uklapa u našu dugoročnu strategiju. Davor Ćuk je bivši odbojkaš, vodio je muški tim Kleka, kao i jednu selekciju podmlatka. On je iskusan i stručan trener koji će nam značajno pomoći.

Šta predviđa Strategija kluba za naredne četiri godine?
– Želimo da budemo stabilni učesnici najjačeg ranga takmičenja, pojačaćemo rad sa mlađim kategorijama i unaprediti školu odbojke jer bez dobre baze i masovnosti ozbiljan klub ne može da opstane. Smatram da, kao članovi Super lige, treba da budemo nosioci kvaliteta, da u ekipi igraju devojke iz Zrenjanina i okoline. Dobro se radi i u Žitištu i Lazarevu.
Postoje klubovi koji okupljaju mnogo devojčica i devojaka. Ruka saradnje biće pružena svim kolektivima, pojedincima, odbojkaškim radnicima. Nisam sujetan, mislim da jedino zajedno i timski možemo da unapredimo žensku odbojku u našem regionu.

Da li imate adekvatnu pomoć lokalne samouprave, Sportskog saveza i mesne zajednice?
– Dobro sarađujemo sa Sportskim savezom, odbojkaškim savezima Grada, Vojvodine i Srbije. Mnogo nam znači i pomoć Mesne zajednice i nekih preduzeća koji su nas podržali. Naravno, svi koji žele da budu sponzori i prijatelji Kluba, uvek su dobrodošli. Bivši predsednik Vladimir Perović je niz godina bio i sponzor ekipe, ubeđen sam da će ostati da pomogne. Raduje što je Klub u proteklom periodu poslovao pozitivno, kao i to što smo na terenu ostvarili cilj, a to je opstanak u Super ligi.

Da li će ekipa nastaviti da igra utakmice u Zrenjaninu?
– Igraćemo u Kristalnoj dvorani, ali ne odričemo se ni naše sportske dvorane u Kleku. Nije toliko bitno gde ćemo igrati, najvažnije je da nam se vrati publika, ona nam je uvek bila sedmi igrač, uz podršku navijača možemo mnogo da postignemo. Odbojka je jedan od najpopularnijih sportova među devojčicama, tu energiju i snagu moramo da iskoristitimo da omasovimo naš podmladak.

Ž. Cvetić