USPEŠNA GENERACIJA 2017/2021. SREDNJE POLJOPRIVREDNE ŠKOLE KRENULA PUTEM NOVIH ŽIVOTNIH IZAZOVA

Težite snovima, željama, do vaše velike budućnosti…

Stranice bezbrižnog detinjstva obeleženog željom za znanjem, stručnošću, akademskim planovima, ali i izazovima koji su ih pratili u prethodne dve godine, zatvorilo je 109 učenika Srednje poljoprivredne škole.
Napustilo ju je pet odeljenja, a stazama nauke krenuli su zreli mladi ljudi, željni novih uspeha i planova, ponosni što su bili đaci ove škole.
Odeljenje 4-1 poljoprivredni tehničar, vodio je odeljenjski starešina Branko Pavlov.
Isidora Matić i Etel Kaurić bile su brižne razredne odeljenju 4-2, veterinarskim tehničarima čiji je poziv briga i ljubav prema životinjama.
Odeljenje 4-3, tehničare hortikulture, na put je izvela Milica Putnik Orčik, odeljenski starešina. Rukovalac mehaničar poljoprivredne tehnike smer je odeljenja 3-4, a da ih izvede na pravi put trudila se Marija Ser. Natašu Lakatuš pamtiće njen razred 3-5 cvećar-vrtlar sa kojima se oprostila na maturskoj svečanosti.

DOSTIGNITE VAŠE SNOVE
– Večeras kada počinje vaša budućnost, poželećemo vam da ostanete ono što jeste i da postanete sve ono što želite i možete da budete. Vaši profesori i vaša škola nastaviće da rastu, samo ako vi porastete do vaših snova, do vaših želja, do vaše velike budućnosti – rekao je u svom obraćanju maturantima Vladimir Popov, direktor Srednje poljoprivredne škole.

DVA ĐAKA GENERACIJE
Četrdeset učenika završila su školu sa odličnim uspehom, 58 sa vrlo dobrim, a 11 sa dobrim uspehom.
Svake godine nastavničko veće bira đaka generacije. Ove godine ih je dvoje i to su Milica Maksimović, učenica 4-1 koja pored Vukove diplome ima mnoge uspehe na brojnim takmičenjima i Đorđe Jovanović iz 4-2.
– Kao najlepšu uspomenu poneću druženje sa mojim razredom i prijateljstvo koje nas je održalo kroz sve ove izazovne godine, kao i vreme provedeno u Školi gde smo mnogo toga naučili, posebno na praksi. Mislim da ima i boljih đaka od mene i odluka da baš ja budem đak generacije me je iznenadila. Planiram da upišem Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu i nastavim sa stučnim usavršavanjem – istakla je Milica Maksimović.

PLANOVI ZA BUDUĆNOST
Da su mu srednjoškolski dani brzo prošli i da će mu sve nedostajati kazao je Đorđe Jovanović koji planira da upiše veterinu na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. Odluka da bude đak generacije potvrda je njegovog dugogodišnjeg rada i truda.
– Osećaj je predivan i puno mi znači kao lično priznanje. Imam osećaj kao da sam juče krenuo i sećam se prvih školskih dana koji će mi nedostajati. Najkorisnije što sam naučio jesu osnove mog budućeg zanimanja. Praksa u Školi i veterinarskoj ambulanti su od nemerljivog značaja. Dali su mi dobru bazu za nastavak daljeg školovanja – iskren je bio Đorđe Jovanović.
Srednja poljoprivredna škola neguje sportske aktivnosti, a iz tog razloga bira i sportistu generacije. Ove godine tu titulu ponela je Ivana Novaković, učenica 4-2, koja je osvojila drugu nagradu na Republičkom takmičenju u plivanju.
Matursko veče je proslavljeno u krugu Škole odakle će, u koferima sećanja poneti i najlepše uspomene na školske dane.

  • VUKOVCI
    Vukovu diplomu ove godine ponelo je petoro učenika Srednje poljoprivredne škole: Milica Maksimović (4-1), Aleksandar Dulijan (4-1), Milica Stanić (4-2), Kristina Stefanović (4-2) i Đorđe Jovanović (4-2)

Miroslava Malbaški
Foto: Zoran Torđan, Ečka