JOŠ JEDNA GENERACIJA NAPUSTILA KLUPE ELEKTROTEHNIČKE I GRAĐEVINSKE ŠKOLE „NIKOLA TESLA”

Snove imaju sanjari, dok ciljeve imaju uspešni

Došao je i trenutak da svečanom proslavom zaokružite vaše obrazovanje u našoj školi. Sutra vam se putevi razilaze. Neko će nastaviti da studira, drugi će tražiti zaposlenje, a neko će se ohrabriti i krenuti u preduzetničke vode. Pored zdravlja želim vam puno uspeha. Budite ambiciozni i pre svega imajte ciljeve. Snove imaju sanjari, dok ciljeve imaju uspešni. Postavite sebi ciljeve, radite na njihovom ostvarivanju i za deset, dvadeset godina, kada se ponovo okupite kao generacija, želim vam da na tu proslavu dođete uspešni i ostvareni kako na poslovnom tako i na privatnom planu.
Ovim rečima pozdravila je dr Marija Servo, direktorka Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla” odlazeću generaciju maturanata pred kojima je nova staza života i uspešne budućnosti.
U svečanom defileu velikom salom Hotela „Vojvodina”, u sredu, 23. juna, predstavilo se 214 učenika koji su sa uspehom odbranili završni, odnosno maturski rad i dobilo zaslužene diplome.
Odeljenje 3-5 završili su elektroinstalateri i elektromehaničari za termičke i rashladne uređaje čija je podrška bio odeljenjski starešina Srđan Muc. Razred 3-8 rukovaoce građevinskom mehanizacijom i dekoratere zidnih površina ispratio je Zoran Kovačević.
Milenko Terzić bio je odeljenjski starešina još jednoj generaciji elektrotehničara energetike, odeljenju 4-1. Razred 4-2 u elektronskim dnevnicima će ostati zabeleženo kao smer elektrotehničar automatike, a kroz četiri godine školovanja vodila ih je Svetlana Vukobratović Novković.
Učenici 4-3, elektrotehničari računara, sećaće se školskih dana i razrednog Slobodan Miškeljina.
Odeljenje 4-4, elektrotehničare informacionih tehnologija izvela je Milana Rakić koja im je bila odeljenjski starešina. Arhitektonski tehničari 4-5, koji jednog dana, možda, postanu slavne arhitekte ili građevinci izveo je Dejan Rusovac.
Nastavu na mađarskom jeziku slušalo je odeljenje koje je steklo zvanje elektrotehničara računara, a pratila ih je razredna Gabriela Tovizi.
Za učenika generacije izabran je Nikola Živkov, đak 4-4 koji je pored poklona i diploma dobio i novčanu nagradu.
Odličnih učenika ove godine je 48 i oni su nagrađeni knjigama.

  • „TESLINI” VUKOVCI
    Vukova diploma je najznačajnije priznanje za svakog đaka, a Teslinih vukovaca je u ovoj generaciji trojica: Marko Đorđević (4-2), Nikola Živkov (4-4) i Zoltan Lacko (4-4)

Miroslava Malbaški
Foto: Foto studio „Fleš”