ODLIČNA SEZONA ČLANOVA MAČEVALAČKOG KLUBA OMLADINAC

Titule, pehari i đerdan od medalja

Zrenjaninski mačevaoci niz godina su među najboljima u državi, a kvalitet su pokazali i ove sezone. Od marta, pa do kraja juna takmičari Omladinca učestvovali su na vikend turnirima za rang listu Mačevalačkog saveza Srbije za pionire, kadete, juniore i seniore u sva tri oružja.
U tom periodu osvojeno je 12 zlatnih, 15 srebrnih i 35 bronzanih medalja, a sa državnih šampionata, u svim kategorijama doneli su pet titula.
– Na takmičenjima redovno smo osvajali odličja u sva tri oružja, a najviše u floretu. Omladinac je pretežno floretaški klub, ali se nadmećemo i u maču i sablji gde se naši takmičari redovno izbore za neko odličje – kaže trener Nikola Petrović.
Državni prvaci su postali Kosta Kantar (floret, pioniri A), Nađa Radlovački (floret, pionirke A), Patrik Barši (floret kadeti i juniori), kao i muški juniorski floret tim u sastavu: Patrik Barši, Stefan Nešić i David Ujčić. U pojedinačnoj konkurenciji osvojeno je još tri srebra i 10 bronzi (jedno odličje u sablji, dva u maču i sedam u floretu). Srebro su donele ekipe seniora u floretu, juniorke i juniori u sablji i juniori u maču.
Članovi kluba oprobali su se i na međunarodnoj sceni. Nedavno su na turniru u Poljskoj nastupali Kosta Kantar, Sara Cvetićanin, Mila Zorić i Nadja Radlovački.
D. Petrović