MARKO TADIĆ PONOVO ĆE NOSTITI DRES RADNIČKOG ZRENJANIN

Da se ostvari cilj, a to je plasman u Prvu ligu

Dopada mi se ekipa u kojoj ću ove sezone igrati, poznajem većinu momaka i verujem da ću se veoma lako uklopiti u tim – kaže Tadić

Dopada mi se ekipa u kojoj ću ove sezone igrati, poznajem većinu momaka i verujem da ću se veoma lako uklopiti u tim – kaže Tadić
U prolećnom delu sezone u Srpskoj ligi Vojvodine Radnički Zrenjanin igraće znatno pojačan, jer su došli Aleksandar Čigoja (iz FK Borac, Sakule), Nikola Bjelica (Jedinstvo, B. Karađorđevo) i Marko Tadić. Kako kaže Darko Tošić, sportski direktor Radničkog, ukoliko neko od fudbalera koji su igrali jesenas ne ode, Klub više neće dovoditi pojačanja.
Marko Tadić je do sada nastupao za Proleter (Kadetska liga Vojvodine), Banat i Proleter 2006 (Omladinaska liga Srbije), Radnički Zrenjanin, Mladost iz Bačkog Jarka (plasman u Srpsku ligu, osvajanje Kupa Novog Sada, Kupa Vojvodine i plasman u Lav Kup Srbije), ČSK Pivaru (prva liga Srbije) i Alfu iz Modriče (Plasman u prvu ligu Republike Srpske).
– Nisam dugo razmišljao da li da dođem u Radnički, jer želim da sa tim klubom ostvarim cilj, a to je plasman u viši rang. Železničar iz Pančeva je favorit broj jedan, ima osetnu bodovnu prednost, ali ona nije nedostižna. Mislim da je Radnički, uz Pančevce, najkvalitetniji tim u ligi i da mu je mesto u Prvoj ligi Srbije – ističe Marko Tadić.
Fudbalski klub Radnički završio je jesenji deo prvenstva na trećem mestu sa 29 osvojenih bodova (9 pobeda, 2 poraza i 4 nerešene utakmice). Ispred Zrenjaninaca su prvoplasirani Železničar iz Pančeva sa 41 bodom i drugoplasirana Bačka 1901 iz Subotice koja ima 33 boda.
– Dopada mi se ekipa u kojoj ću ponovo igrati, poznajem većinu momaka i verujem da ću se veoma lako uklopiti. Klub je mnogo bolje organizovan nego ranijih godina, trener je odličan, pa smatram da, uz malo sportske sreće, možemo da se izborimo za plasman u Prvu ligu – kaže Marko Tadić.
Prolećni deo prvenstva u Srpskoj ligi Vojvodina startuje 7. marta, kada će Radnički biti gost Dinamu iz Pančeva. Pripreme za prolećni deo prvenstva Zrenjaninci počinju u drugoj polovini januara.

D. Petrović