MATURANTI MEDICINSKE ŠKOLE SVEČANO OBELEŽILI USPEŠNO POLOŽEN ISPIT ZRELOSTI: DEFILE U KULTURNOM CENTRU

Ispraćeni na put ideala
Ima li šta lepše nego kad se spoje mladost, lepota i pamet? Nasmejani i uzbuđeni maturanti Medicinske škole, njih 178, poslednji put su zajedno prodefilovali na završnoj priredbi, u sredu, 15. juna, u Kulturnom centru. Ponosni roditelji i kolektiv škole, ispratili su buduće lekare, farmaceute, medicinske sestre, kozmetičare na neki novi put.
Direktorka škole Sanja Necin izrazila je posebno zadovoljstvo što baš oni ispraćaju u svet jednu generaciju vrednih, pametnih i obrazovanih mladih ljudi.
– Opšti uspeh šest odeljenja je vrlo dobar (4,43), a na maturskom ispitu generacija učenika 2012-2016, pokazala je zavidan odličan uspeh sa prosečnom ocenom 4,65. Iskreno se nadamo da ćete poneti lepe uspomene i rado sećanje na vreme koje ste proveli sa nama – poručila je Sanja Necin u obraćanju maturantima.
S ponosom je istakla da je 15 đaka nosilac diplome „Vuk Karadžić”. Izvanredni đaci, talentovani ne samo za prirodne, već i za društvene nauke, školu su predstavljali na raznim takmičenjima. Među njima su se najviše istakle Aniko Dobai, đak generacije, koja je pokazala izuzetan uspeh na svim nivoima takmičenja iz mađarskog jezika i književnosti, kao i njena drugarica iz odeljenja IV-6 Leona Nađivan, koja je osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju iz nemačkog jezika.
I. BOŽIĆ

PORUKA ĐAKA GENERACIJE
– Srećna sam što sam bila đak Medicinske škole i sa zadovoljstvom sam je predstavljala na svim takmičenjima. Želela bih da se zahvalim svom razredu za sve srećne trenutke koje smo zajedno doživeli tokom četiri godine. Želim im svima mnogo uspeha u daljem školovanju. Svoj put nastaviću u Segedinu na studijama medicine – poručuje Aniko Dobai, učenica generacije.

JEZIČKA OLIMPIJADA U BERLINU
– Osvajanjem prvog mesta na republičkom takmičenju iz nemačkog jezika stekla sam pravo učešća na jezičkoj Olimpijadi u Berlinu, koje organizuje Institut Gete. Bila je velika konkurencija, ali sam zahvaljujući mentoru Danielu Kišu napravila odličan rezultat. Profesor Kiš će zajedno sa mnom boraviti u Berlinu od 17. do 31. jula, kada ću se boriti da ostvarim podjednako dobar plasman – kaže talentovana Leona Nađivan (na slici dole).

x - 8 Medicinska 8 x - 7 Medicinska 7 x - 4 Medicinska 4 x - 3 Medicinska 3