MATURANTI OSNOVNE ŠKOLE „ DR JOVAN CVIJIĆ” ZATVORILI JEDNO POGLAVLJE ŠKOLOVANjA

Nikada nemojte zastati, koračajte sigurno

Školsku 2018/2019. godinu završilo je 85 đaka osmog razreda. Prosečna ocena na kraju školske godine bila je 4,25, a najbolje je bilo 8/1 – 4.46. Diplomu „Vuk Karadžić” steklo je 17 učenika. To su Zorana Berar, Ivan Gaćinović, Una Dimitrijević, Bogdan Kovačević, Nebojša Malenić, Branko Simić, Đorđe Stanojević, Olga Dragaš, Nađa Zejak, Nevena Markovski, Kosta Pandurov, Rasto Popović, Vuk Prica, Tijana Šakić, Elena Ševo, Filip Onč i Anastasija Panić.
Odlukom nastavničkog veća, za učenika generacije proglašen je Bogdan Kovačević, između ostalog i dobitnik republičkih nagrada na takmičenjima iz istorije i plivačkom nadmetanju.


Direktorka škole, Biljana Jovanov, na završnoj maturskoj svečanosti, održanoj 7. juna u velikoj sali Kulturnog centra, čestitala je maturantima ostvarene uspehe.
– Dragi naši maturanti, sada se nalazite na vrhu velikog mosta što podseća na dugu, idete dalje u neki novi život, na neku obalu drugu… U šta ćete pretvoriti obalu ispred sebe, zavisi samo od vas. Život je izbor… Nekada će ta putanja koja se životom zove, biti obasjana zvezdama, a nekada će ličiti na trnovitu putanju koju treba osvajati korak po korak. Nikada, ali baš nikada, nemojte zastati, koračajte sigurno, jer život je pun iznenađenja i izazova, a upornost i istrajnost vode ka sigurnom cilju. Imajte na umu reči svojih roditelja i ne zaboravite dragocene savete svojih nastavnika – poručila je ovoj generaciji maturanata Biljana Jovanov.
M. B.