MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA TRKA PROLAZI KROZ ZRENJANIN: Vikend biciklizma u gradu

Etape 38. „Trke kroz Vojvodinu” voziće se kroz Zrenjanin tokom vikenda, od 15. do 17. septembra, a u subotu će u sklopu ovog sportskog događaja biciklistički klub „Ciklomanija” na Trgu slobode organizovati manifestaciju „Biciklijada 2017”.

Program Trke sastojaće se iz tri etape, kako je najavio generalni sekretar Biciklisitčkog saveza Vojvodine Nebojša Supić.

– Start je u petak u 13 časova iz Novog Sada, a zatim preko Bačke Palanke, Vrbasa, Bečeja, Novog Bečeja i Melenaca, takmičari ulaze u Zrenjanin oko 17 časova. Drugog dana u 12 časova kreće se iz Zrenjanina do Jaše Tomića, pa zatim oko 16.30 nazad do Zrenjanina, a trećeg dana, u nedelju, kreće poslednja etapa iz Zrenjanina preko Perleza do Titela – kazao je on.

U Trci će učestvovati od 70 do 90 biciklista iz osam zemalja, raspoređenih u 14 ekipa. Supić je dodao i da osim sportskog ovo takmičenje ima i turistički značaj jer promoviše potencijale naše regije, a Zrenjanin će osim biciklista takmičara posetiti i cikloturisti iz okolnih mesta, Beograda, Pančeva i Novog Sada.

Suorganizator „Trke kroz Vojvodinu” biće domaći biciklistički klub  „Ciklomanija” koji će u subotu organizovati manifestaciju „Biciklijada 2017” kako bi promovisali takmičarski biciklizam, ali i cikloturizam i biciklizam kao način kretanja, rekao je predsednik Kluba Vladimir Stanar. On je dodao i da „Ciklomanija” ove godine obeležava 15 godina od osnivanja.

U sklopu programa „Biciklijada 2017” u petak će na Trgu slobode biti otvorena izložba, pripremljena u saradnji sa Narodnim muzejom, povodom 121. godišnjice biciklističkog kluba „Budućnost”. Pored toga, u subotu će u 10.30 biti otvoren mini sajam  „Bike expo”, što je jedinstvena prilika za bickliste iz Zrenjanina, jer u našem gradu ne postoji specijalizovana radnja biciklističke opreme. Za popodne su predviđeni i poligon spretnosti i puž trka za najmlađe, kao i rekreativna vožnja kroz grad, koja počinje u 14 časova, najavio je Stanar i dodao će posebna atrakcija za posetioce biti vožnja „BMX flat ride”, koji je planiran za 13 časova.

38. Biciklistička trka kroz Vojvodinu je tradicionalno međunarodno takmičenje u organizaciji Biciklističkog saveza Vojvodine, a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu.

M.M.