Megkezdte tájolását az Emmanuel Kamarakórus

Temerinben adtak hangversenyt

A nagybecskereki Emmanuel Kmarakórus vasárnap megkezdte tájolási programját, A kórus a tájolását a korábbiakban kellett volna megvalósítsa, de az akkori járványügyi helyzetre való tekintettel elhalasztották. Ez alkalommal Temerin vendégei voltak, ahol a Szent Rozália templom vasárnapi szentmiséje előtt álltak közönség elé, majd a hazai kórussal együtt énekeltek a szentmisén. A nagybecskereki vendégeket Ft. dr. Szöllősi Tibor temerini plébános és Csernyák Zsuzsanna a helybeli kórus vezetője üdvözölték.
Az Emmenuel Kamarakórus a temerini tájoláson kívül még két helyen ad koncertet, a tervek között szerepel egy újvidéki hangverseny is.
A tájolás támogatója a Tartományi Művelődési, Tömegtájákoztatási és Vallási Közösségi Titkárság.


Az Emmanuel Kamarakórus 1997. január 21-én alakult Nagybecskereken. Tagjainak többsége korábban a nagybecskereki Nepomuki Szent János székesegyház kórusában énekelt, de csatlakoztak hozzájuk új, kóruszenét kedvelő énekesek is. A kórus továbbra is énekel az ünnepi szentmiséken, de repertoárja tovább színesedett, különösen a többszólamú dallamok előadásával. Legfőbb célja, hogy a Bánságban, valamint az egész Vajdaságban terjessze és népszerűsítse a kórusmuzsikát (úgy az egyházit, mind pedig a világit), és fellépéseikkel szebbé és tartalmasabbá tegye az ünnepi alkalmakat. A kórus művészeti vezetője és karmestere megalakulásától Konrád Emma, majd 2017-ben huszadik születésnapjukon Dutina Vilma vette át a kórus vezetését.