MEMORIJALNI TURNIR „SREDOJE MILANKOV BELI”

Dame Proletera zaslužile pehar

Kao sećanje na jednog od pokretača ženskog fudbala u Zrenjaninu i trenera ŽFK Futura Sredoja Milankova Belog, za vikend je održan osmi Memorijalni turnir. Ove godine su, osim domaćina Future, učestvovala dva tima Proletera (plavi i crveni), UŽF Banat Vršac, ŽFK Nova Kolonija iz Kovina i UŽF Modoš iz Jaše Tomića, koji je bio najmlađi sastav na turniru.
U finalu je Proleter (crveni) nakon boljeg izvođenja penala savladao Banat (rezultat je nakon regularnog dela bio 1:1). Za pobednički sastav golove iz kaznenih udaraca dale su Saška Denić, Anastasija Knežević i Jana Grujesku, dok je na golu briljirala Marina Trenji. Osim navedenih, za Proleter (crveni) igrale su i Milana Dimitrijević, Katarina Zlatković, Miljana Radaković, Marija Bengin, Sanja Njergeš i Nikolina Miškov.
Utakmicu za treće mesto dobio je tim Proleter (plavi) koji je, takođe posle penala, bio bolji od Nove Kolonije. Za najbolju igračicu turnira izabrana je Anastasija Knežević, a najuspešnija golmanka je Anđela Jahura. Najviše golova postigle su Jovana Golubović i Marina Kuzmanović.

B. M.