MESNA ZAJEDNICA „DOLJA – CRNI ŠOR” O NAJVAŽNIJIM POSLOVIMA U NASELJU

Rešeni veliki problemin u Tomićevoj i Birčaninovoj

U protekloj godini popravljen je put u dve frekventne ulice u naselju „Dolja – Crni šor”, organizovane su redovne manifestacije, ali deo dugogodišnjih problema sa teretnim saobraćajem ostaje na agendi rukovodstva ove Mesne zajednice i u 2018. godini.
U okviru participativnog budžetiranja, u kojem su građani glasali za projekte u svojim mesnim zajednicama, stanovnici MZ „Dolja – Crni šor” izabrali su da se sredi put u Tomićevoj ulici, koji je bio dotrajao i gde su šahtovi ulegli i pravili probleme vozačima. Prošle godine je završena popravka ovog puta, i to deo oko OŠ „Žarko Zrenjanin”, navode u Mesnoj zajednici „Dolja – Crni šor”.

UREĐENjE INFRASTRUKTURE
Takođe je u saradnji sa Gerontološkim centrom i Domom zdravlja „dr Boško Vrebalov” urađena i prilazna rampa za osobe sa invaliditetom na Drugoj zdravstvenoj ambulanti.
Od ostalih značajnijih radova tokom prošle godine, u MZ „Dolja – Crni šor” izdvajaju i kompletnu popravku puta u frekventnoj Birčaninoj ulici, što je završeno krajem prošlog maja, kao i održavanje igrališta.
Osim sređivanja infrastrukture, na dnevnom redu ove mesne zajednice našlo se i obeležavanje Badnje večeri, Uskrsa, dana Mesne zajednice, a svake prve srede u mesecu, u saradnji sa Domom zdravlja, organizovana je i kontrola šećera u krvi za sve stanovnike koji žive u ovom delu grada.

SREDSTVA OD SAMODOPRINOSA
Iako već više godina ni u MZ „Dolja-Crni šor” ne postoji samodoprinos, ostalo je nešto novca od ovog izvora prihoda, što dopunjuje kasu mesne zajednice, pored sredstava koja se dobijaju iz budžeta grada.
U 2016. godini, prema poslednjem izveštaju o radu mesnih zajednica, uz pomoć prihoda iz samodoprinosa popravljeni su putevi, trotoari, kišna kanalizacija, sprovedena je akcija ozelenjavanja u naselju, a takođe su finansirane i sportske i humanitarne aktivnosti.
U Mesnoj zajednici „Dolja – Crni šor” u narednom periodu ostaje da se popravi put u Kumanovskoj ulici, zatim da se izmesti teški teretni saobraćaj iz Birčaninove i Banatske ulice, na šta se stanovnici naselja već godinama žale, kao i da se postavi još jedno dečje igralište, navedeno je u ovom izveštaju o mesnim zajednicama.
M. Maričić