MESNA ZAJEDNICA „DOSITEJ OBRADOVIĆ” O PRIORITETIMA U OVOJ GODINI

Rešavanje pitanja kafilerije

Spuštanje plafona u holu, maloj sali i kancelarijama Mesne zajednice „Dositej Obradović” zbog povećanja energetske efikasnosti i krečenje zgrade (unutra i spolja), predstavlja neke od obimnih radova koji su urađeni u toku prošle godine. Takođe, postavljena je rampa za lica sa invaliditetom u cilju bolje pristupačnosti prostoru.
Kako je ukazao predsednik Saveta Duško Radišić, adaptiran je i opremljen prostor dobijen od Grada u ulici Koče Kolarova koji koriste građani, penzioneri, omladina i invalidna lica u okviru projekta „Parcitipativno budžetiranje”.
– Saniran je deo trotoarskih i kolovoznih staza, a locirane su i zakrpljene rupe na kolovozima na teritoriji Mesne zajednice. Završeni su i pripremni radovi u vezi sa popravkom parkinga u naselju Ruža Šulman, iza zgrade „Lepa Brena”. Naime, raster ploče su podignute korenjem drveća stoga je potrebno ukloniti kocke oko drveća da bi se u potpunosti izvadili sporni sibirski brestovi i zatim uradila reparacija celog parkinga – istakao je neke od planova Radišić.


U naselju Ruža Šulman urađena je ograda oko dečijeg igrališta po svim standardima u cilju povećane bezbednosti dece (u blizini je Osnovna škola „2. oktobar”, vrtić „Sunčica”, a put je bez ležećih policajaca i znakova ograničenja brzine). Prema rečima predsednika Saveta, redovno su održavani sportski tereni i igrališta.
– Sanirana je divlja deponija na obali Begeja, između železničkog i mosta kod stare klanice, a završena je i izgradnja pristana. Obnovljeni su zimzeleni i listopadni zasadi na prostoru MZ – rekao je Radišić i dodao da je u okviru sportskih aktivnosti Savet MZ tradicionalno organizovao turnir u basketu 3 na 3, u naselju 4. juli, kao i turnir u odbojci na pesku za sve uzraste.
Predsednik Saveta je najavio i brojne infrastrukturne projekte koji su planirani u toku ove godine.
– Jedan od ciljeva nam je izgradnja pešačkog prelaza sa automatskim branikom na pružnim prelazima u ulici Dr Laze Kostića i Pančevačkoj. Ovaj problem ćemo rešavati u saradnji sa „Infrastrukturama železnice Srbije”. Takođe, planiramo završetak radova na reparaciji parkinga u naselju Ruža Šulman, kao i proširenje parkinga na prostoru cele Mesne zajednice i izgradnju novih kako bi se rešio još jedan od ključnih problema naših sugrađana.
Postavljanje novih klupa i kanti za smeće te zaštita zelenih površina na prostoru MZ, kao i redovno održavanje rasvete, dečijih igrališta i sportskih terena, ali i nastavak održavanja turnira u košarci i odbojci, predstoji nam u narednom periodu.
Rešavanje problema izlivanja kišne kanalizacije usled atmosferskih padavina na mnogim lokacijama MZ predstavlja takođe jedan od izazova, dok je prioritet rešavanje pitanja kafilerije – istakao je Radišić uz zaključak da se nastavlja i čišćenje obale Begeja.

Ž. Mišić