MESNA ZAJEDNICA „SONJA MARINKOVIĆ” O AKTUELNIM RADOVIMA U NASELJU

Sanirani kolovozi, očekuju završetak hrama

Savet naše Mesne zajednice se trudio koliko je u njegovoj mogućnosti da olakša život građanima. U tom, ne lakom zadatku, najviše ima podršku lokalne samouprave. U prethodnom periodu urađeno je dosta, a i u narednom periodu radićemo na rešavanju ostalih problema, istakla je sekretarka Mesne zajednice (MZ) „Sonja Marinković”, Ljiljana Stokić.
– Urađena je nova, moderna signalizacija na raskrsnici Zdravka Čelara i Bulevar Veljka Vlahovića. Popravljen je trotoar u ulici Bulevar Veljka Vlahovića kod ulaza 42 (na raskrsnici sa ulicom Zdravka Čelara). Potpuno je saniran deo ulice 20. oktobra i do kraja završeno popločavanje platoa ispred velike sale MZ. Na prostoru iza Spomenika Crvenoarmejcima i Sonje Marinković, uz pomoć donatora, dodatno je pošumljen postojeći park ukrasnim, višegodišnjim sadnim materijalom, četinarskim drvenastim vrstama – rekla je Ljiljana Stokić i napomenula da članovi Saveta MZ, u saradnji sa gradskim službama, popravljaju oštećene klupe i sportske terene na teritoriji Mesne zajednice.
– Veoma smo ponosni na izgradnju pravoslavnog hrama na našoj teritoriji i dinamiku njegove izgradnje kao i na sve veću posetu građana tokom prazničkih liturgija – dodala je Ljiljana Stokić.
Ona je istakla odličnu saradnju sa susednom MZ „Veljko Vlahović’’ sa kojom zajedno organizuju paljenje Badnjaka kao i zajedničku proslavu Dana Bagljaša. Tim povodom organizuje se i dodela „Vaznesenjske plakete” pojedincima i institucijama zaslužnim za afirmaciju i razvoj Bagljaša. Takođe, objasnila je da sa MZ „Veljko Vlahović”, ulaze u završnu fazu obezbeđenja stalne prostorije za Udruženja sa teritorije Bagljaša, čime se rešava višedecenijski problem.
Ljiljana Stokić je navela da, u skladu sa mogućnostima, MZ podržava mlade sportiste dodelom sportske opreme. Na teritoriji ove Mesne zajednice, tri godine unazad na licenciranoj stazi u Industrijskoj zoni „Bagljaš” u maju mesecu održava se i „Nagrada Banata”, međunarodno takmičenje u auto-slalomu.
– Naše naselje Bagljaš, ali i naša MZ, prema najavama, do kraja godine treba da dobije još jednu modernu trgovinu, odnosno prodavnicu „Lidl”, a tokom ove godine planirano je asfaltiranje jedne ulice i završetak pešačke staze u parku kod Spomenika. Takođe, u toku je priprema dokumentacije za faznu sanaciju trotoara na Bulevaru, a prva etapa nakon dobijanja dozvole treba da otpočne od nadvožnjaka do zgrade MZ. U svakom slučaju, trudićemo se da svojim zalaganjem doprinesemo realizaciji što više aktivnosti u našoj MZ – dodala je Ljiljana Stokić.

Ž. Mišić