Önkormányzati választások 2020.

3-as szám alatt a VMSZ listája

A Vajdasági Magyar Szövetség Nagybecskereki Városi szervezete hétfőn, adta át jelölt listáját a Városi Választási Bizottságnak. A listát 852 szavazópolgár támogató aláírásával együtt adták át. A VMSZ nagybecskereki listavezetője Sztojkó József.
A támogató aláírások átadását követően Kovács Elvira a VMSZ alelnöke nyilatkozott az újságíróknak.
-A VMSZ Nagybecskerek Város területén pénteken délután és szombaton, a nap folyamán gyűjtötte az aláírásokat, és nagyon fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy mindössze másfél nap alatt 852-en tartották fontosnak, a rossz idő ellenére, hogy eljöjjenek és aláírásukkal támogassák a VMSZ listáit. Az azt jelenti, hogy annak ellenére, hogy közjegyzőket is nehéz volt találni, azonnal a választások kiírása után, és, hogy egy-két közjegyzővel dolgoztunk és, hogy néha másfél-két órát is kellett várni az aláírásgyűjtésnél. Az emberek nagyon türelmesek voltak és ezt szeretnénk mindenképp megköszönni nekik és, hogy lehetővé tették, hogy a VMSZ Pásztor István elnevezésű lista a két legnagyobb szerb többségi párt után, a hármas szám alatt tud futni. Ezzel megelőztük az összes többi szerb pártot, amelyeknek belgrádi a székhelyük. Egy olyan területen, ahol a magyarság szórványban él. Külön meg szeretném köszönni persze a muzslyaiaknak, falusiaknak, de a becskerekieknek is, hogy jöttek, és fontosnak tartották ezt az érdekképviseletet- jelentette ki a lista átadását követően Kovács Elvira.


A VMSZ Nagybecskereken a korábbi évekhez hasonlóan egyharmados listával indul.
– Ez azt jelenti, hogy Nagybecskereken 23 jelöltünk van. A jelöltek többsége ismert, de vannak itt új nevek is. Tehát ezek már megmutatkoztak önkormányzati politikában, sőt más szinteken is. De fontos kihangsúlyozni, hogy a közösségünket tükrözik. Tehát falvakból is, a városból is, persze Muzslyáról is. Vannak köztük egyetemi végzettségűek, vannak kertészek is, tehát a mi közösségünket tükrözik- tette hozzá a VMSZ alelnökasszonya.