„PČELA FEST“ 29. MARTA UKOLIKO USLOVI DOZVOLE: Pripreme uveliko u toku

Društvo pčelara „Rusanda“ u Melencima, zajedno sa Turističkom organizacijom, Banjom „Rusanda“ i Osnovnom školom „Dr Boško Vrebalov“, uz podršku Grada Zrenjanina, pripremaju se za manifestaciju „Pčela fest“ koja bi trebalo da bude održana po šesti put u ovom mestu, 29. marta.

Da li će ostvariti ono što planiraju zavisi od situacije vezane za koronavirus i preporuka zdravstvene struke. Tako je sada već tradicionalni Međunarodni sajam pčelarstva i opreme u Melencima pod znakom pitanja, ali ovde imaju i dve „rezervne“ mogućnosti – da bude održan samo deo manifestacije i to na otvorenom ili da datum bude pomeren.

Ukoliko, ipak, uslovi dozvole da se plan ostvari, na „Pčela festu“ bi trebalo da se predstavi više od 40 proizvođača meda, pčelarskih i proizvoda od meda, kao i opreme za pčelarstvo iz svih delova Srbije, kao i iz susednih zemalja, kao što je bilo i prošle godine.

Pčela fest je međunarodni sajam jer dosta zemalja učestvuje na njemu, podseća član Društva pčelara „Rusanda“ Branislav Mijatov.

Prema rečima Mijatova, planiran je i dolazak tridesetak izlagača pčelarske opreme, a očekuju i više proizvođača i izlagača meda i pčelinjih proizvoda.

Kao i svake godine, za „Pčela fest” se pripremaju i najmlađi stanovnici Melenaca, deca iz Predškolske ustanove i učenici Osnovne škole „Dr Boško Vrebalov“. Oni pripremaju program u duhu festivala, a devojčice i dečaci biće kostimirani.

Tekst i foto Branka Jajić