MEŠOVITI HOR „PANONIKA” IZ ZRENJANINA NA FESTIVALU U RUMUNIJI

Priznanje za promociju horske muzike
Na nedavno održanom trodnevnom 23. Internacionalnom horskom festivalu „Jon Vidu” u Lugožu (Rumunija) predstavio se i gradski mešoviti hor „Panonika” (Pannonica). Učešće hora „Panonika” ostvareno je saradnjom zrenjaninskog Horskog festivala „Slobodan Bursać” sa festivalom u Lugožu, uz podršku Grada Zrenjanina. Sa horom je u Rumuniju putovala i Jelena Mihajlov, predstavnica horske smotre „Slobodan Bursać”. Utiske sa Festivala prenela je dirigentkinja Hora Zorica Kozlovački.
– Vratili smo se iz Lugoža prepuni utisaka. Čast nam je što smo pozvani da učestvujemo na ovom Festivalu, prezadovoljni smo i ponosni što smo sudeći po čestitkama i reakciji publike to uradili na najbolji način. Nastupili smo 23. juna, u pozorištu „Trajan Grozavesku” zajedno sa još sedam horova iz Mađarske, Bugarske, Poljske i Rumunije. Predstavili smo se sa šest stilski šarolikih kompozicija, što je vrlo zahtevno, posebno za ansambl jer smo tri kompozicije izveli sa koreografijom – priča dirigentkinja Kozlovački.
Potvrda uspeha hora „Panonika” je stakleni trofej i „Diploma de ekscelenta” Festivala za izuzetne zasluge u interpretaciji i promociji horske muzike.

M. Ml.