MILICA JOCIĆ POBEDNICA NA TAKMIČENJU IZ RUSKOG JEZIKA: Blistala u Moskvi

– Ponosni smo na ogroman uspeh, ne samo što je Milica Jocić osvojila prvo mesto, već i što je promovisala naš grad i Srbiju na najlepši mogući način. Dugujemo veliku zahvalnost gradu Zrenjaninu što je omogućio da naša učenica Milica, ode na ovo takmičenje i vrati se kao pobednica – istakao je Milan Radaković, direktor Zrenjaninske gimnazije, čestitajući Milici Jocić na današnjoj konferenciji za medije, održanoj u prostorijama ove Škole.

– Takmičenje je bilo izuzetno teško i zahtevalo je dugotrajne pripreme, a satojalo se iz tri dela: pisanje eseja na zadatu temu i dva usmena ispita. Oba su zahtevala izuzetno poznavanje ruskog jezika, ali i poznavanje ruske kulture, umetnosti, tradicije, istorije i drugih naučnih oblasti i problemskih situacija. Milica je blistala, oduševila celokupnu komisiju i osvojila maksimalan broj bodova – rekla je hvaleći svoju učenicu profesorka ruskog jezika u Zrenjaninskoj gimnaziji Irina Ubović.

Profesorka ruskog jezika Irina Ubović, Milica Jocić i Milan Radaković, direktor Zrenjaninske gimnazije

– Ljubav prema ruskom jeziku rodila se u meni još od malih nogu, kada mi je mama puštala pesme i njihovu muziku koju sam zavolela. Podjednako volim prirodne nauke, želja mi je da studiram medicinu, ali i da svakako iskoristim ovu stipendiju u Rusiji. Pomalo sam neodlučna između ove moje dve ljubavi i izbor će biti izuzetno težak. Oduševile su me škole u Rusiji koje izgledaju kao luksuzni hoteli, sa pogledom na Crveni trg sa jedne i na Hram Hrista spasitelja sa druge strane – prenela je svoje utiske i oduševljenja iz Moskve Milica Jocić.

Milica Jocić je učenica Zrenjaninske gimnazije koja živi u Stajićevu, a pohađa prirodno matematički smer, odeljenje 3/10. Ona je pobedila na Međunarodnoj olimpijadi koja je održana od 4 do 8. decembra ove godine u Moskvi. Osvojila je prvo mesto i stipendiju za školovanje i usavršavanje u Rusiji. Miličina mentorka na putu do ove nagrade je njena profesorka ruskog jezika Irina Ubović.

M.Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju

Razredni starešina Lolita Uzelac i Milica Jocić