MILIJANA SALATIĆ, PREDSEDNICA ŽOK MD ZRENjANIN, O PLANOVIMA KLUBA

Funkcija je izazov, ali i velika obaveza
47-1-milijana-salatic-novi-fotosNakon Bogdane Glumac Levakov koja je jedno vreme bila na čelu ŽOK Poštar iz Zrenjanina, posle dužeg vremena, opet je dama predsednica jednog našeg ženskog odbojkaškog kluba. Radi se o Milijani Salatić, koja je odnedavno na čelu ŽOK MD Zrenjanin.
Pošto je do izbora za predsednicu bila sekretarka kluba, odlično poznaje probleme u svim segmentima. Dok je aktivno igrala odbojku (na mestu tehničara u Poštaru, Kleku i subotičkom Spartaku) uvek je bila prva na treningu, odgovorna prema obavezama. Takva je i kao nacionalni odbojkaški sudija, kada deli pravdu sa bratom Nenadom na drugoligaškim odbojkaškim terenima. Iste osobine krase je i na radnom mestu, po struci je diplomirani ekonomista i zaposlena je u gradskom trezoru.
– Biti na čelu superligaškog kolektiva je ozbiljna, zahtevna i odgovorna funkcija. Ali, to je izazov, raduje me što imam podršku Upravnog odbora i Skupštine kluba. Verujem da timskim radom možemo mnogo da postignemo. Bivši predsednik Goran Kravarušić je postavio dobre temelje kluba, na nama je da nastavimo dalje da gradimo.
Na čemu će se bazirati rad u narednom periodu?
– Cilj je omasovljenje, intenziviraćemo rad sa mlađim kategorijama, a posebnu pažnju posvetićemo kvalitetnim odbojkašicama. Imamo pionirsku, kadetsku i juniorsku selekciju i seniorski tim kojem ove sezone predstoji borba za opstanak u elitnom društvu. Ekipa je podmlađena, ostali smo bez nekoliko standardnih prvotimki. Biće teško šefu stručnog štaba Dejanu Desnici i njegovim saradnicima, ali verujem da možemo da ostanemo u eliti što bi bio vredan uspeh.
Da li ima promena u organizaciji i funkcionisanju kluba?
– Nismo mnogo menjali Upravni odbor. Milenko Borljin je predsednik, a članovi su Dragan Simić, Rako Tomović, Radovan Gligorin, Ljiljana Ninić, Božidar Đurica. Igor Titin je sportski direktor kluba. Očekujem uskoro i imenovanje novog sekretara. Svi su dobrodošli, a posebno oni koji imaju nove, sveže ideje i želju da ženska odbojka ostane jedan od najboljih koletivnih sportova u gradu.
Na čemu se zasniva finansiranje kluba i koji su dugoročni planovi?
– Već niz godina imamo generalnog sponzora, to je „Proizvodnja Mile Dragić”. Gospodin Mile Dragić je izuzetno sposoban čovek i pravi prijatelj kluba. Naravno, tu su i lokalna samouprava i Sportski savez. I u tom pravcu klub je otvoren za saradnju, za moguće poslovne partnere. Interesovanje za naše škole odbojke je veliko, imamo proverene i stručne trenere. Samo tako stvorićemo osnovu za seniorsku ekipu.
Kako usklađujete novu klupsku obavezu sa radom na poslu i suđenjem na utakmicama?
– Posla je mnogo, obaveze sustižu jedna drugu. Trudim se da ispoštujem sve što je dogovoreno. Imam podršku porodice, brata Nenada koji je takođe u svetu odbojke, kao i podršku prijateljica, bivših odbojkašica. Imam mnogo sportskih prijatelja od kojih mogu da zatražim savet i dobijem iskren odgovor. Jedan čovek ne može sve sam, zato mi je drago što se u klubu radi timski. Verujem u dobrobit takvog rada, radujem se pobedama naših odbojkašica, ali i svih drugih odbojkaških timova regiona. Pa mi svi predstavljamo Srednjobanatski okrug, cilj nam je da promovišemo sredinu, a sport i odbojka je jedan od pravih načina.
Ž. CVETIĆ