UDRUŽENjA ŽIVOTINjA APELUJU NA BRIGU O LjUBIMCIMA: Sterilizacija umesto smrti

Više udruženja i aktivista za zaštitu životinja, među kojima su i Grupa građana sa Bagljaša, Udruženje ljubitelja životinja „Magare”, ZEN Multifunkcionalni kinološki centar Zrenjanin, Kulturni centar „Alternativa”, „Ekipa velikog srca” i Grupa „Zaštitimo životinje iz Dunavske” (Duvanika), uputilo je apel Zrenjanincima da prestanu da „ubijaju životinje i da počnu da se ponašaju kao svesna i inteligentna ljudska bića”.
Oni su pozvali sugrađane da budu odgovorni vlasnici životinja i da ih sterilišu jer će na taj način njihovi ljubimci biti zdraviji, srećniji i živeće duže.
– Nesavesni građani su izvor problema ne samo za osećajna bića koja žive na ovoj planeti pored nas već i za sve odgovorne i saosećajne ljude koji žive u gradu ili selu pored njih. Zar je lakše uzeti i baciti psa ili mačku, pustiti da prirodno danima umire na mukama nego odneti majku na rutinsku operaciju koja traje nepunih 15 minuta i posle koje je mnogo toga rešeno na mnogo bezbolniji način- navodi se u apelu koji je dostavljen našoj redakciji.
Svima kojima je u ovom slučaju potrebna pomoć uvek se mogu obratiti Udruženju za zaštitu životinja „Magare” putem fejsbuka ili na telefon 062/ 158 49 87.
S.V.


3-apel3 3-apel2 3-apel-4