MINISTAR STEFANOVIĆ U ZRENJANINU: Saradnja lokalne samouprave i Policijske uprave

Želim da se zahvalim svima koji su došli na predstavljanje jedinica policije, koje danonoćno rade na bezbednosti građana Srbije. Zahvaljujem se i Gradu Zrenjaninu i gradonačelniku Čedomiru Janjiću, na značajnoj donaciji vatrogasnih vozila i pomoćnih čamaca, kao i opštini Žitište na vozilima. Ovo je odličan primer saradnje Policijske uprave i lokalne samouprave – naveo je danas Nebojša Stefanović, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova, prilikom posete Zrenjaninu.

Kako je rekao, Grad Zrenjanin ima dobru tendenciju pada opšte stope kriminaliteta od 10,3 odsto, smanjuje se broj krivičnih dela i nema ozbiljnije organizovanih kriminalnih grupa koje mogu da ugroze bezbednost građana, što ne znači da policija ne treba više da radi.

rsz_02

Grad Zrenjanin je, u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, obezbedio određen broj motornih vozila, mašina, sredstava i opreme za reagovanje u vanrednim situacijama, ali i preventivnom delovanju, u ukupnoj vrednosti od 500.000 eura.

Deo tih vozila i sredstava predato je danas na korišćenje Policijskoj upravi i Vatrogasno-spasilačkom bataljonu u Zrenjaninu. Ključeve vozila gradonačelnik Čedomir Janjić uručio je načelniku Policijske uprave u Zrenjaninu Bojanu Markoviću na Trgu slobode, gde su bili postavljeni delovi jedinica policije i vatrogasnih službi u okviru projekta „Policija u zajednici“.

Zrenjanin su, uz potpredsednika Vlade i ministra Stefanovića, posetili i Predrag Marić, pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije, kao i Vladimir Rebić, direktor policije, sa saradnicima. Prijemu u Gradskoj kući prisustvovali su gradonačelnik Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac, predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović, pomoćnici gradonačelnika, zamenica predsednika Skupštine grada Ljuba Travica i ostali funkcioneri lokalne samouprave.

I. I.

Foto. Aleksandar Blanuša

Opširnije u štampanom izdanju

rsz_24 rsz_04 rsz_33