U „DOSITEJU“: Tablet – nagrada za Vasu Priljevu

U zrenjaninskoj Osnovnoj školi „Dositej Obradovic” danas je nastavljen  projekat „Da li razumeš medije?” koji organizuje Asocijacija medija. U projekat je uključeno šest osnovnih škola u Srbiji, u Obrenovcu, Valjevu, Loznici, Paraćinu, Zrenjaninu i Vranju, sa kojima Asocijacija medija realizuje projekat „Da li razumeš medije?”, sa ciljem razvoja medijske pismenosti u Srbiji. Kako nam je rekla Dalila Ljubičić, izvršna direktorka Asocijacije medija, tokom projekta je održano nekoliko predavanja i medijskih radionica, a deca su imala priliku i da učestvuju na nagradnom konkursu za najbolje  lokalne vesti i reklame.

Osnovcima u „Dositeju“ predavanje o reklamama je održala Vanda Kučera – direktorka u agenciji   I&F McCann grupa (agencija za izradu reklama).

Kao u prethodnim predavanjima, provačila se tema prihvatljivog i neprihvatljivog u medijskim porukama, ovoga puta reklamnim, odnosno to da niko nema prava da dovodi nekog u nepovoljni položaj ističući da je on sam više vredan, bez pethodnog studijskog istraživanja, upoređivanja činjenica, takmičenja. .. Koordinatorka projekta u školi je Ivana Soraić.

Nagrađeni učenici koji su na konkursu koji je bio završni deo prethodne etape učestvovali sa svojim vestima, reportažama, reklamama su: 5. mesto Filip Avram (nagrada :godišnja pretplata na časopis „Nacionalna geografija”), 4.mesto: Jovana Jašin (nagrada: godišnja pretplata na omiljeni časopis), 3. mesto Maša Nađalin (pametni mobilni telefon), 2. mesto: Tara Petričić (pametni mobilni telefon) i 1.mesto Vasa Priljeva koji je dobio tablet računar.

Zadatak koji predstoji nagrađenim učenicima ste poseta TV Santos koji će, uz kratku obuku, pomoći ekipi da da snime prilog o nekoj njima značajoj temi kojom bi predstavili naš grad.

Medijski pokrovitelji su list „Zrenjanin“ i RTV „Santos“.

M.B.