MINISTARKA ZORANA MIHAJLOVIĆ U ZRENJANINU: Da se preispita dinamika izgradnje obilaznice

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministar privrede Goran knežević obišli su danas radove na izgradnji dela obilaznog puta oko Zrenjanina, kao i Gradski stadion. Nakon toga oni sun se sastali sa načelncom Srednjobanatskog okruga Snežanom Vučurević i gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem.

– Na današnjim radnim sastancima, zajedno sa kolegama iz susednih opština, uspeli smo da napravimo jedan dobar dogovor, i čvrsto verujem da će se svi projekti danas dogovoreni realizovati u što kraćem vremenskom roku – rekao je gradonačelnik Janjić.

Snežana Vučurević okarakterisala je posetu potpredsednice Vlade i ministara kao privilegiju za Grad, i istakla posvećenost vlade Republike Srbije kada je naš Okrug u pitanju.

– Vladi je svaka lokalna samouprava podjednako važna, pa čak i ona najmanja. Radni sastanak je upravo bio prilika da se konkretno i otvoreno razgovara o problemima, potrebama i mogućnostima našeg Okruga, u cilju bržeg i boljeg razvoja – navela je Vučurević.

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić naglasio je da je poseta Zrenjaninu jedna u nizu obilazaka Srbije i da privilegovanih po tom pitanju nema, kao i to da je svakom ministarstvu podjednako važan i sever i jug zemlje.

– Razgovarali smo o tome šta je urađeno u prethodnom periodu, ali i o krucijalnim projektima koji će uslediti. Organizovali smo, u saradnji sa Gradom, i mnoga takmičenja, kako bi podstakli što veći broj dece, omladine, ali i starijih da se intenzivnije bave sportom. Grad na Begeju je uvek bio dobar i odgovoran domaćin kad god je neko takmičenje bilo u pitanju, i verujem da će i dalje slati najlepšu sportsku sliku u Evropu i svet – podsetio je ministar Udovičić.

Potpredsednica Vlade i minstarka Zorana Mihajlović je Grad Zrenjanin označila kao najagilniji, najuporniji i jedan od najaktivnijih kada su građevinarstvo i infrastruktura u pitanju.

– Danas smo razgovarali o infrastrukturi celog okruga, što se ne odnosi samo na puteve, već i na ostale teme. Osvrnuli smo se i na komunalnu, železničku i putnu infrastrukturu, delom i na vodnu, i mogu da kažem da će se iz budžeta Puteva Srbije i Vlade izdvojiti blizu dve i po milijarde dinara za rekonstrukcije puteva i nekoliko mostova u ovom Okrugu. Što se Zrenjanina tiče, on će postati jedna od glavnih tačka novog investicionog ciklusa Srbije, budući da će se izgraditi auto put Beograd – Zrenjanin – istakla je ministarka Mihajlović i dodala da je pre same izgradnje akcenat na izradi projektno tehničke dokumentacije.

Na pitanje o iskazanom nezadovoljstvu kada je reč o napretku, tačnije o kašnjenju radova izvođača Mihajlović je odgovorila

– Pozitivna informacija je da ćemo od ove godine započeti sa izradom projektno tehničke dokumentacije za četvrtu fazu obilaznice oko Zrenjanina i da će sledeće godine započeti izgradnja te faze. Ono što sam danas videla je nedopustivo, jer izvođač ne može dovoziti mašine onda kada ministri dolaze da obiđu gradilište.„Putevi Srbije”, koji su investitori, dobili su nalog da preispitaju dinamiku izgradnje obilaznice – rekla je ministarka.

M. MALBAŠKI

FOTO: JOVAN DRNDAK NJEGOVIĆ