MLADI TENISERI IZ ZRENJANINA OSVAJAJU TROFEJE NA MEĐUNARODNIM I DOMAĆIM TURNIRIMA: Od Istre, Beograda do Skoplja

Šestoro dečaka i devojčica, uključujući i jednog tenisera koji donedavno trenirao u Zrenjaninu, u proteklih mesec dana nanizalo je nekoliko polufinala, finala i titula, čime su dokazali su među najuspešnijim teniserima i teniserkama u državi u svojim kategorijama.

Vanja Nikolić osvaja gotovo svaki turnir na kojem učestvuje – proteklog vikenda od 30. juna do 2. jula pobedio je na Otvorenom prvenstvu Beograda. Ovaj turnir najjačeg zelenog nivoa za dečake do 10 godina održan je u Reket klubu u Mirijevu. Član TK „Galeb 1889“ nadigrao je u finalu Jovana Krivokapića iz Beograda sa 2:0 (4:1, 4:2).

vanja nikolic 2

Vanja Nikolić, desno

Istog vikenda Vanjina drugarica iz Kluba Anđela Đorđević osvojila je drugo mesto na Otvorenom prvenstvu Beograda. Turnir zelenog nivoa za devojčice do 10 godina održan je u TK „Vajt star“ na Banjici. Ona je u polufinalu posle preokreta pobedila Beograđanku Petru Dobrodolac sa 2:1 (2:4, 4:0, 7:4), a finalu je izgubila od još jedne devojčice iz Beograda Gale Ivanović sa 2:0.

andjela djordjevic

Anđela Đorđević, desno, sa peharom za 2. mesto

Dunja Kulpinac je krajem juna učestvovala na jednom od najprestižnijih turnira za desetogodišnjake u svetu – na „Smrikva boulu“ u Istri u Hrvatskoj. Izgubila je u drugom kolu glavnog turnira od kasnije šampionke, devojčice iz Rusije, ali je nakon toga osvojila utešni turnir, pobedivši u finalu takmičarku iz Hrvatske. Inače na ovom turniru prethodnih godina nastupali su današnji vrhunski teniseri Borna Ćorić, Belinda Benčič, Ana Konjuh..

dunja kulpinac

Dunja Kulpinac

Uspešna je bila i jedanaestogodišnja Petra Konjikušić, članica zrenjaninskog TK „Spin“. Ona je prošlog meseca osvojila turnir 2. kategorije do 12 godina koji je održan u TK „Ekovel“ u Zemunu. U finalu je ubedljivo pobedila Beograđanku Milicu Zagorac sa 2:0 (6:1, 6:1). Petra je 15. na rang listi Teniskog saveza Srbije (TSS) za devojčice do 12 godina, a i najmlađa je među prvih 20 devojčica na listi, tako da će i naredne godini moći da se takmiči u ovoj kategoriji.

petra konjikusic

Petra Konjikušić sa peharom

Izuzetan uspeh ostvario je bivši član TK „Galeb 1890“ Luka Jovanović, koji sada trenira u beogradskom TK „Olimp“. On je krajem juna u Beogradu osvojio Letnje prvenstvo Srbije za dečake do 14 godina, objedinivši tako titule zimskog i letnjeg prvaka države za ovaj uzrast.

Trinaestogodišnji Zoran Ludoški, 6. na rang listi dečaka do 14 godina, izgubio je u drugom kolu Letnjeg prvenstva Srbije. On se uveliko takmiči na međunarodnim turnirima iz kalendara „Tennis Europe“ (TE), a prošlog meseca plasirao se u polufinale na turniru u Skoplju.

M.M.

Foto: www.maliigraci.rs