LETNJA ČITALAČKA ZNAČKA ZA MLADE: Čitajte preko raspusta, napišite blog i možete osvojiti nagradu

Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ raspisuje letnji konkurs na blogu Čitalačke značke za učenike od petog do osmog razreda. Njihovi radovi, na temu pročitane literature za vreme letnjeg raspusta, mogu biti u vidu teksta, fotografije, slike, kratkog filma, spota. Rok za predaju je 14. septembar, a radovi se šalju elektronskom poštom na mejl: zrznacka@gmail.com, uz naslov: za konkurs.

Ako se na konkurs šalje rukopis, treba dostaviti puno ime i prezime, adresu, kontakt telefon i mejl adresu. Uz snimak se dostavlja sve navedno ali i kratak opis videa. Organizatori navode da tekstovi ne mogu biti duži od dve strane A4 formata, napisani ćiriličnim ili latiničnim pismom. Za video zapise preoporučeni su formati: mp4, avi, mpeg ili 3gp, a propisana dužina je pet minuta.

Mladi autori mogu prijaviti više radova.

Žiri će dodeliti priznanja autorima najboljih postova na blogu. Prva nagrada je besplatno članstvo u Biblioteci za godinu dana, tablet i promocija autorskog rada u Biblioteci, kao i na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram i Jutjub kanalu Biblioteke. Dobitnik nagrade publike dobiće takođe besplatno članstvo u Biblioteci za godinu dana, kao i knjigu i promociju svog rada u Biblioteci, na društvenim mrežama i Jutjub kanalu Biblioteke.

Dodatne informacije mogu se dobiti preko Vajbera na broj: 064/8116407 ili lično, na Dečjem odeljenju Biblioteke od Maje Kačarić ili Tatjane Tabački.

M.M.