MLADI ZRENjANINCI NA 10. ŠKOLSKOJ OLIMPIJADI BILI SU VEOMA USPEŠNI I OSVETLALI SU OBRAZ GRADU SPORTOVA

 

Doneli iz Vranja 27 odličja

 

45 - 1 AA Gimnasticarke Njegosa

Da za budućnost zrenja­ninskog sporta ne treba brinuti, pokazali su naši školarci na 10. Olimpijskim igrama učenika održanih u Vranju. Na tom takmičenju učestvovalo je 206 đaka osnovnih i srednjih škola i 27 profesora sa teritorije Grada Zrenjanina. Olimpijada je održana od 9. do 15. maja, a učestvovalo je ukupno 7.000 sportista. Mladi Zrenjaninci su doneli čak 27 medalja, a od toga su dve ekipne. Podatke o nastupima i uspesima naših đaka dobili smo od nadležnih iz Saveza za školski sport grada Zrenjanina – sekretara Jovana Lekića, tehničkog sekretara Marinka Pajića i stručnog saradnika Miroslava Simanića.
Na takmičenju u gimnastici devojčice OŠ „Petar Petrović Njegoš” bile su najbolje u kategoriji 7. i 8. razreda u ekipnoj konkurenciji. U timu profesorke Biljane Drinić bile su Tereza Đolai, Isidora Pruginić, Marija Obradović i Mila Jojić. Tereza se u pojedinačnoj konkurenciji okitila srebrom.
Vitomir Vasić, učenik OŠ „Dr Jovan Cvijić”, pobedio je u skoku u dalj. Sa njim je na takmičenju bio profesor Nenad Milovančev.
Ekipnu medalju Zrenjaninci su osvojili i na košarkaškom terenu. Učenici OŠ „2. oktobar” osvojili su treće mesto. U ekipi profesora Borka Majstorovića bili su Marko Andrić, Lazar Andrić, Luka Vojnović, Marko Makljenović, Milan Grujić, Nikola Raković, Danilo Tešić, Petar Čolak, Sergej Lazendić i Luka Đurić.
Džudisti su, kao i plivači, bitke za odličja vodili na niškom „Čairu”. Milan Bulaja i Nemanja Ristić, džudisti iz OŠ „Đura Jakšić”, osvojili su prvo mesto u kategoriji osnovnih škola. Drugo mesto zauzeo je Nemanja Rajković, učenik OŠ „Dr Jovan Cvijić”, a treći je bio Vidak Vučinić iz OŠ „2. oktobar”. Danijel Šipoš iz HTPŠ „Uroš Predić” i Dušan Sarić iz Medicinske škole trijumfovali su među đacima srednjih škola. Sa džudistima zrenjaninskih škola bio je profesor HPTŠ „Uroš Predić” Milorad Skokin.
Petak je bio najberićetniji dan za Zrenjanince. Osvojili su medalje u plivanju, karateu i mini atletici.
Nikola Aćin, učenik Zrenjaninske gimnazije, osvojio je treće mesto u trci na 100 m leđno. Bronzu je uzeo i Leonard Poša, takođe učenik gimnazije, koji je plivao 100 m prsno. Sa njima je bio profesor Ivan Mošorinski.
Kada je reč o karatistima iz osnovnih škola, proslavio se Vukašin Đurović iz OŠ „Slavko Rodić” iz Lazareva. On je zauzeo treće mesto. Anja Milovanović iz OŠ „Đura Jakšić” bila je druga. Đorđe Salapura, učenik Zrenjaninske gimnazije, inače dobitnik nagrade sportiste godine u kategoriji juniora lista „Zrenjanin”, pobedio je u svojoj kategoriji. Prvo mesto osvojio je i Nikola Mančev, učenik gimnazije. Srebrne medalje doneli su Vukašin Stojšin i Marina Radičević (Zrenjaninska gimnazija), kao i Bojana Škorić (HPTŠ „Uroš Predić”). Nikola Naić iz ETŠ „Jovan Trajković” bio je treći. Karatiste je vodio profesor Vladimir Aracki.
Zrenjaninci su briljirali i u mini atletici gde su osvojili sedam medalja. U skoku u vis je bio najbolji učenik OŠ „Petar Petrović Njegoš” Luka Šari, dok je Anastasija Homan Savković, učenica iste škole, je pobedila u bacanju kugle. Aleksandra Uzelac zauzela je drugo mesto u skoku u vis. Filip Brankov, takođe učenik „Njegoša”, bio je drugi u bacanju vorteksa, a Anastasija Sremac treća u trci na 60 m. Maja Mandić iz OŠ „Dr Jovan Cvijić” pobedila je u skoku u dalj, a Katarina Čabrilo iz OŠ „2. oktobar” bila je druga u istoj disciplini. Sa njima je bio profesor Mićo Zorić (OŠ „Dr Jovan Cvijić”).

S. K.

 

45 - 1 B Dzudisti 2

 

45 - C Karatisti

 

 

45 - D Mini atletika i karatisti

 

45 - E Atletika Vitomir Vasic profesor nenad milovancev  45 - G ucesnici malih olimpijskih igara