MLADI ZRENJANINCI RADE NA NOVOJ PREDSTAVI: O usamljenosti i nesnađenosti tokom tinejdž doba

Članovi dramske sekcije Muzičkog „Euterpa” studija bili su aktivni i tokom vanrednog stanja, pripremajući predstavu „Sve je u redu”, koja je rađena prema knjizi Jasminke Petrović. Uradili su i kratak video kao deo promocije nove predstave.
Sanja Radišić, članica Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” i mentorka glumaca „Euterpe“, potpisuje režiju ovog projekta.
– Vanredna situacija nas je sve omela da završimo komad koji smo započeli. Odlučili smo se da nastavimo da radimo onlajn i svako je ponaosob snimao delove svojih monologa. Uklopili smo ih u jedan mini-video snimak, koji, nadamo se, šalje lepu poruku tinejdžerima – rekla je naša sagovornica.
U predstavi glumi devetoro srednjoškolaca, a u videu se pojavljuju mladi glumci: Isidora Lalović, Aleksandar Radanov, Marija Aleksić, Luka Čolak i Marija Vrućinić. Saradnik montaže je Nikola Antić.
– Tinejdžeri današnjice se susreću sa mnogim izazovima, dilemama, nesporazumima, strahovima i kontradiktornim emocijama, što je precizno i živopisno opisano u knjizi Jasminke Petrović „Sve je u redu”. Svi oni su hrabri i iskreno iznose svoje probleme, tragaju za novim mogućnostima, za slobodom. Ponekad umeju biti i surovo grubi, zli na prvi pogled, ali mi smo pokušavali da im priđemo s razumevanjem i ljubavlju, tragajući za razlogom takvog ponašanja. Knjiga šalje divne poruke mladim ljudima i želja nam je da ih što bolje prenesemo mladima koji se možda u ovom trenutku osećaju nesnađeno ili usamljeno – objašnjava Sanja Radišić.

M.Malbaški