MOTO DEDA MRAZOVI

Motociklisti iz svih zrenjaninskih klubova, kao i iz okolnih mesta, organizovali su i ovog puta uoči Nove godine humanitarnu akciju „Moto Deda Mrazovi”. Nakon okupljanja na platou ispred Kulturnog centra i uru;enja slatkiša deci koja su se tu zatekla, motociklisti su obradovali decu sa posebnim potrebama u Centru „Alternativa“, kao i mališane koji su trenutno na lečenju na Dečjem odeljenju Opšte bolnice.

Zahvaljujući motociklistima, ali i građanima koji su se uključili, uspeli smo da prikupimo 66.000 dinara od kojih smo kupili slatkiše za paketiće, kao i školski pribor – kaže za „Zrenjanin“ Miša Hromčik iz zrenjaninskog moto kluba.

Prema rečima Milane Čolić, koja je bila u kostimu Deda Mrazice, cilj ove „ekspedicije“ jeste da pruži mogućnost i deci koja ne mogu da dođu do centra da uživaju u novogodišnjim čarolijama.

– Po svojoj deci znamo koliko su paketići važna stvar u životu mališana – naglašava Marija Koza. Ona je članica Moto kluba „Panonski vukovi“, kao i njen suprug Jan. Već osmi put učestvuju u ovoj akciji.

Stigla je i klovnica „Didi“(Marijana Romanov), ali ovoga puta u odeći „Devojke Mrazice“. Kristijan Barlakov je iz Kluba „Grofovi“ iz Ečke.

– Svake godine nas je sve više, kako u akcijama za Uskrs, tako i u ovim, za Novu godinu – kaže Kristijan. – Dolazimo sa puno optimizma, a motiv je radost na dečjim licima.