Műkedvelő Színjátszók seregszemléje immár huszonnegyedszer

Idén Kupuszinán találkoznak

Április 5-étől az idén Kupuszina látja vendégül a vajdasági magyar amtőr színjátszókat. A vajdasági magyar műkedvelők seregszemléje a kupuszinai színjátszás 100 évét bemutató kiállítással veszi kiezdetét, majd az ünnepi megnyitót követően a házigazdák Török Péter: Tuladunai című népszímnűvét mutatják be, Molnár József rendezésében.
Az idei fesztiválon 17 előadást láthat a nagyérdemű.
A Bánátból négy együttes nevezett be a Vajdasági Magyar Színjátszók XXIV. Találkozójára. A nagykikindai József Attila Színtársulat Székely Csaba: Bányavakság című drámáját mutatja be Király Sándor rendezésében.


A szajáni színjátszók Peter Schaffer, Black comedy című vígjátékával vesznek részt a kupuszinai találkozón. Az előadást Nagy Aleksz rendezte.
A nagybecskereki Madách Színház Michael Frayn: Függöny fel című vígjátékával utazik Kupuszinára, melyet Tóth Irén állított színre.
Kéri Ferenc, Meghalsz, banya! című darabját a tóbai színjátszók előadásában tekintheti meg a fesztivál közönsége, Rendező: Lackó Farkas Erzsébet
A vajdasági magyar színjátszók találkozója április 14-ig tart, ekkor kerül sor az ünnepélyes díjkiosztóra, valamint az Újvidéki Színház Tom Sawyer című előadására, melyel zárul a fesztivál.
Az idén a bemutatásra kerülő előadásokat Brestyánszk Boros Rozália, Czajlik József és Fridrik Noémi összetételű zsűri bírálja el.