Muzej ostao bez „Bunde od nerca“

Piše:Dalibor Bubnjević

Roditelji omladine koja do kasno ostaje u noćnom provodu najviše su se obradovali prošlog petka! Osmeh sa lica nisu skidali čak ni tokom subotnjeg pijačnog dana. Zahvaljujući raciji, njihova deca su kući došla ranije nego obično. Ovdašnja policija, potpomognuta odredom žandarmerije, sprovela je redovnu kontrolu ugostiteljskih objekata. Nažalost, u podrumu ustanove kulture nisu zatekli slike/skulputre, već tablete i sumnjive sadržaje.
Građani su proteklog vikenda bili iznenađeni profesionalnošću koju su demonstrirali pripadnici policije. Uprkos problematičnoj klijenteli, postupili su po pravilima službe. Pretres je sproveden bez većih problema. Prema nezvaničnim saznanjima, na navedene aktivnosti ugostitelji treba da se naviknu. Očekuje se da će kontrola biti i buduće, naročito tokom „Dana piva“. Cilj je udaljavanje narko dilera od omladine.
Pojedine kafedžije su, po svemu sudeći, izgubile kompas gledajući seriju „Klan“. Stiče se utisak da oponašaju glavne junake. U kreiranju paralelne stvarnosti pomaže im činjenica da su dvojica glumaca u navedenom serijalu iz našeg grada.
Da bi bili Šok i Paša, za početak bi trebalo da počnu da plaćaju parking, a ne da se podvlače pod granje uz Muzičku školu.