NA GRADILIŠTU DRUGE „LIDLOVE“ PRODAVNICE: Završetak krajem avgusta

– Samo Beograd, Novi Sad, Kragujevac i Pančevo u ovom trenutku imaju više od jednog maloprodajnog objekta „Lidla” u Srbiji, a uskoro će im se pridružiti i Zrenjanin. Kada takva nemačka kompanija proceni da treba da širi mrežu u nekoj sredini, onda je to pouzdan znak da je taj grad dobro mesto za investiranje i poslovanje, i da ima razvojnu perspektivu. Zrenjanin, dakle, ulazi među svega pet gradova u Srbiji u kojima „Lidl” gradi svoj drugi objekat, a svakako je u samom vrhu u našoj zemlji kada su u pitanju povoljni ekonomski parametri u poslednjih nekoliko godina – rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić nakon današnjeg obilaska gradilišta na Bagljašu, gde je u toku izgradnja druge prodavnice nemačkog lanca „Lidl“ u našem gradu. Istakao je i dobru saradnju između predstavnika kompanije i Grada Zrenjanina, kao i svih gradskih stručnih službi, u svakom segmentu realizacije ove investicije.
– To nije samo nova investicija, već su to i nova radna mesta, jer, dosta Zrenjaninaca već radi na ovom gradilištu, a kada objekat bude završen biće otvoreno četrdesetak novih radnih mesta. Mislim da je to najbolji pokazatelj u kom pravcu ide naš grad, kako nas ljudi sa strane vide i koliki je potencijal našeg grada. Setite se kako je izgledao Bagljaš i ovaj deo grada pre oko sedam godina, a kako sada izgleda, sa izgrađenim “Aviv Parkom” koji je tri puta proširivan i koji ima u planu još jedno proširenje, a evo, sada i „Lidlom” sa druge strane, koji će i funkcionalno povezati u jednu celinu stambeni i poslovni deo Bagljaša – naglasio je gradonačelnik.
Janjić je na gradilištu, zajedno sa saradnicima, zamenikom Sašom Santovcem, pomoćnicima Simom Salapurom, Draganom Ćapinom i Duškom Radišićem i načelnikom Odeljenja za privredu Gradske uprave Goranom Kravarušićem, sа predstavnicima kompanije „Lidl” i izvođačima radova razgovarao o dinamici radova, terminima završetka gradnje i značaju otvaranja objekta u ovom delu grada. Predstavnik „Lidla” i koordinator na izgradnji objekta Ivan Đokić, rekao je da se gradnja druge prodavnice u gradu odvija planiranim tempom.
– Objekat je sličan onom koji je već izgrađen na drugom kraju Zrenjanina, površine oko 2.500 kvadrata, sa 1.400 kvadrata prodajnog prostora i oko 120 parking mesta – rekao je Đokić.
Izvođač radova je preduzeće „Best izgradnja” iz Novog Sada, a šef gradilišta Dragan Zekić objašnjava da se trenutno izvode grubi građevinski radovi.
– Radovi teku po ustaljenom toku i dogovorenoj dinamici. Reč je o objektu od 2.500 kvadrata, a završetak bi trebalo da bude krajem avgusta. Moguće je malo odstupanje zbog epidemije korona virusa, jer je tokom vanrednog stanja radno vreme bilo, iz poznatih razloga, skraćeno. Objekat je tipski i skoro isti kao prvi izgrađen u Zrenjaninu. Postoji mala razlika u organizaciji pratećeg i skladišnog prostora koju kupci, praktično, neće ni primetiti – rekao je on.
Podsećamo, Zrenjanin je prvi grad u Srbiji s kojim je „Lidl” potpisao ugovor o kupovini građevinskog zemljišta i među prvima u kojima je završena izgradnja prvog objekta, otvorenog 11. oktobra 2018. godine sa još 15 prodavnica širom Srbije. Otvaranjem i druge prodavnice, Zrenjanin će takođe ući među malobrojne gradove u Srbiji u kojima nemački trgovinski lanac ima više od jednog objekta, a trenutno u našoj zemlji „Lidl” ima 30 maloprodajnih objekata.

Tekst i foto: Kabinet gradonačelnika