NA KRAJU SEZONE U TENISKOM KLUBU GALEB ZADOVOLjNI SU REZULTATIMA MLADIH TENISERA

Uživaju u igri i pobedama, navijaju za Novaka
Mlade teniserke i teniseri zrenjaninskog Galeba 1890 ostvarili su u sezoni koja je na izmaku zapažene uspehe. Kako kaže trener Gajica Matanović, klub ima izuzetne takmičare koji su među najboljima u Srbiji u svojim kategorijama. To su Luka Jovanović, Zoran Ludoški, Nemanja Grujić, Božidar Bubnjević, Vanja Nikolić, Marko Denda, Anđela Đorđević, Dunja Kulpinac. Dvanaestogodišnji Luka Jovanović prvi je na rang listi igrača do 12 godina, na 13. mestu je u kategoriji do 14 godina i član je reprezentacije.
– Najveći moj uspeh su osvojeni međunarodni turniri u Rumuniji, Makedoniji i Srbiji, a najviše volim da igram smeč i drop šot – kaže Luka i naglašava da je pomenuta tri turnira osvojio u toku samo jednog meseca.
Zoran Ludoški ima 11 godina i četvrti je na listi tenisera do 12 godina, a Nemanja Grujić je na 16. mestu. Uspesima tenisera doprineli su odlični uslovi za trening.
– Imamo stručne trenere i dobru infrastrukturu kao i pokriveni teren koji omogućuje da treniramo tokom cele godine. Takođe i mi organizujemo turnire, što je važno za promociju kluba. Ove sezone bili smo domaćini jednog turnira za tenisere do 14 godina, bili smo domaćini dva turnira u konkurenciji do 18 godina i jednog veteranskog – kaže Matanović.
Dunja Kulpinac, Dušan Baždar i Marko Denda ističu da najviše uživaju kada igraju tenis sa vršnjacima, i naravno, kada pobeđuju. Očekivano, Novak Đoković je svima omiljeni igrač, ali mali teniseri imaju i druge idole.
– Učenica sam drugog razereda OŠ „2. oktobar”. Počela sam da treniram sa pet godina, a omiljeni udarac mi je forhend. Volim Flaviju Penetu, ali sada ona više ne igra, pa najviše navijam za Novaka Đokovića – ispričala je Dunja Kulpinac.
MILANA MARIČIĆ