NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU „SELO-PRES”: Miodrag Grubački dobitnik Godišnje nagrade

Miodrag Grubački, urednik Sajta Grada Zrenjanina, dobitnik je Godišnje nagrade Međunarodnog festivala novinara koji prate selo i poljoprivredu – „Selo-pres“. Nagrada koju je zaslužio za dugogodišnje uređivanje Sajta i sadržajne informacije na nivou Gradske uprave i Grada Zrenjanina Grubačkom je uručena na svečanosti u Bogatiću.

– Drago mi je što su, pre svega, pojedine kolege iz Zrenjanina prepoznale to što radim već deceniju i po – rekao je Miodrag Grubački prilikom prijema nagrade. –  Od njih je i krenula inicijativa za dobijanje ovog priznanja.  Sajt Grada Zrenjanina izdvaja od drugih što veliki značaj posvećujemo praćenju različitih dešavanja na nivou grada, često uz tekstove o različitim događajima, godišnjicama, značajnim ljudima iz istorije grada, nismo usko usmereni samo na praćenje aktivnosti lokalne uprave. Na usluzi smo uvek  i svim kolegama iz gradskih redakcija i medija, kad god je potrebno proslediti neki tekst ili fotografiju, kao i video-zapis zapis, dati neku informaciju ili sugestiju, i ta kolegijalnost u izveštavanju nešto je što od prvog dana obeležava sajt čiji sam urednik. Za priznanje koje sam dobio, zaslužne su, svakako, i moje kolege iz Kabineta gradonačelnika, jer svi činimo „uredništvo“ sajta i trudimo se da on bude aktuelan i zanimljiv, a samim tim i posećen. Po prirodi posla, usmereni smo na Kabinet gradonačelnika, jer odakle stiže i najviše informacija od značaja za širu javnost, koje potom usmeravamo.

Grubački je u novinarstvu gotovo četvrt veka. Bavi se i publicistikom i fotografijom. Autor je četiri tematske publikacije o Gradu Zrenjaninu – zbirke zapisa „Varoške vinjete“ (2008.), fotomonografije „Moja varoš Zrenjanin“ (2006.), monografije „Gradska kuća Zrenjanin“ (2003.) i monografije „75 godina Zavoda za zaštitu zdravlja Zrenjanin“ (1999.). Sarađivao je sa nizom štampanih medija iz Zrenjanina, Novog Sada i Beograda. Saradnik je i „Nacionalne revije Srbija.
B.J.