NA MEMORIJALNOM TURNIRU „VILIM HARANGOZO” U SUBOTICI TRIJUMF STONOTENISERA BANATA

Zasijali zlato, srebro i bronza

Valentin Nađ Nemedi osvojio je pobednički pehar i zlatno odličje, srebrom se okitio Vladimir Radonjić, a bronze su zaslužili Ilija Majstorović i Nikola Strugarević (svi stonoteniseri Banata) na 40. Memorijalnom turniru „Vilim Harangozo”. Takmičenje su i ove godine organizovali Stonoteniski savez Subotice i STK Spartak.
Na turniru A kategorije koji se boduje za rang listu STSS u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji nastupilo je 24 igrača. Tim Banata je bio kompletan, dok je Stenes predstavljao Marko Popović. Retko se dešava da na ovakvim takmičenjima trijumfuju četri takmičara iz istog tima, a to je ovoga puta uspelo stonoteniserima Banata.
U polufinalu je Valentin Nađ Nemedi savladao Iliju Majstorovića (4:2) dok je Vladimir Radonjić posle velike borbe bio bolji od Nikole Strugarevića (4:3). U finalu je Nađ Nemedi sa 4:1 (12:10, 9:11, 11:8, 11:9) savladao Radonjića. U dublu su Majstorović i Nađ Nemedi došli do bronze jer su u borbi za finale poraženi (2:3) od Mihailovića i Fišera. Predsednik Banata Dmitar Majstorović i trener Žarko Zakić nisu krili zadovoljstvo uspesima svojih stonotenisera.
– Konkurencija uopšte nije bila naivna, ali su naši momci još jednom dokazali da su najbolji. Sve su osvojili igrom i ponašanjem – istakao je Zakić.
Ž. Cvetić