NA TRGU SLOBODE: „Buđenje proleća”

Pesmom i igrom zrenjaninski mališani ukrasili su, u subotu, Trg slobode. Program naslovljen „Buđenje proleća“ organizovali su Grad Zrenjanin i suorganizatori, Kulturni centar Zrenjanina i Turistička organizacija Zrenjanin.

Učestvovali su Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina, Dečji hor „Kolegijum”, horovi „Vila” „Crvenkapa”, Dečji hor Pevačkog društva „Prepodobni Rafailo Banatski”, Pop rok hor „SuperNova”, Gimnastičko plesni klub „Free dance”, KUD „Đerđef”, Stvaralaštvo „Korolino” i učenici Osnovne škole „Đura Jakšić” sa učiteljicom Sonjom Vujaković.

Predstavili su se i najmlađi voditelji: Iva Krčmar, Pavle Miličić, Ina Berar, Danilo Petrović, Ognjen Kovač, Goran Cvitkovac i Mina Vorgić.

– Ova manifestacija od izuzetnog je značaja za grad Zrenjanin, zajedno sa svim učesnicima budimo proleće i prenosimo dobru energiju – rekao je na otvaranju manifestacije pomoćnik gradonačelnika zrenjanina Duško Radišić. – Veliko je zadovoljstvo što danas nastupa toliko horova, pa je ovo prilika i da se pomene da naš grad ima dugu istoriju horskog pevanja, kroz koju su se beležili odlični rezultati na svetskom nivou. Deca koja sa svojim horovima danas nastupaju su budućnost našeg grada, i pre svega najbolji ambasadori Zrenjanina, svi u gradu smo veoma ponosni na njih.

B. Jajić