OD JESENI U ZRENJANINU: „Vrtići bez granica”

Zahvaljujući projektu „Vrtići bez granica” još 250 devojčica i dečaka u Zrenjaninu, od tri do pet i po godina, biće obuhvaćeno pretškolskim vaspitanjem i obrazovanjem. Realizacija počinje 1. septembra u zrenjaninskim vrtićima „Poletarac“, „Maslačak“ i „Sunčica“.

Memorandum o saradnji UNICEF-a, Predškolske ustanove Zrenjanin i Grada Zrenjanina, vezan za realizaciju „Vrtića bez granica 3″, u saradnji sa Centrom za interaktivnu pedagogiju – CIP i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog jutros je potpisan u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.

Vrtic bez granica 2

U ime grada Zrenjanina Memorandum je potpisao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, izvršna direktorka Milena Mihajlović, – CIP, i direktor Predškolske ustanove Zrenjanin Vladimir Petrović.

Kako je rekao gradonačelnik Janjić, u zrenjaninske vrtiće se svake godine upiše oko 2.500 dece i za razliku od mnogih gradova, nema liste čekanja, a ovaj projekat će doprineti potpunijem obuhvatu. Vladimir Petrović naglašava da je projekat značajan za unapređenje društvene brige o deci, dok Aleksandra Kalezić Vignjević podseća da se projekat realizuje od 2011. godine sa ciljem iznalaženja novih, savremenih rešenja za veći obuhvat i bolji kvalitet predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 do 5 godina, posebno dece iz osetljivih grupa, u skladu sa strateškim opredeljenjima Srbije.

B. Jajić

Foto: Grad Zrenjanin – Aleksandar Blanuša

Vrtic bez granica 4