NA VISOKOJ TEHNIČKOJ ŠKOLI: Mala škola šivenja

Polaznici Kreativne škole za konstrukciju i dizajn tekstila, kojom rukovodi Milada Novaković, juče su dobili uverenja o uspešno završenoj obuci. Ona je trajala 36 časova, dva puta nedeljno. Uverenja je uručio dr Mile Lovre, direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija, a svečanosti su prisustvovali i pomoćnici dr Miodrag Kovačević i dr Lazo Manojlović.

– U našem Kreativnom studiju, polako, iz časa u čas, nastajali su predmeti i odevni, i kućni tekstil (kecelje, krpe za sudove, jastučnice…), a polaznici su bili sve veštiji za mašinama, u krojenju, dizajniranju. Pomagali su jedni drugima i zaista, grupa koja zaslužuje sve pohvale.

Uverenja o obuci dobili su Simbilja Brenoli, Gordana Vukoje, Milica Ludoški, Ružica Todorovv, Zorana Katić kojoj je podrška bila šestogodišnja kćerka Katarina, Marko Borić, Jelena Srdanov, Jelena Ilić i Snežana Ševo.

Polaznici su imali samo reči pohvale za mentorku Miladu Novaković koja im je, strpljivo i uz osmeh, objašnjavala kako se koristi mašina, kako napraviti štep… Krenuli su od nule”, a sada mogu da se porodici i prijateljima pohvale znanjem, da same kod kuće nešto sašiju ili poprave. I, na kraju, u glas su rekli da s nestrpljenjem očekuju novi kurs.

M. Bečejac