NAGRADA ZA SUVENIR U LESKOVCU

Turistički centar grada Zrenjanina osvojio je prvo mesto za najoriginalniji eksponat – suvenir na Osmoj izložbi suvenira, „Leskovac 2015“. Reč je o setu koji se sastoji od rokovnika i foto albuma, izrađen je u retro stilu, uglavnom ručno, sa fotografijama grada. Ovaj eksponat pobednik je u konkurenciji suvenira 60 turističkih organizacija iz zemlje i inostranstva.

Nagrađeni suvenir su za Turistički centar Zrenjanina izradili su Vidomir Dragović i Svetlana Marinković Dragović iz Grafičko-knjigovezačke radionica „Kodeks“ sa Zlatibora.

– Turistički centar je 2005 godine otvorio suvenirnicu, u vreme kada u gradu gotovo nije bilo suvenira u prodaji – kaže Marica Kosanović iz ovog javnog preduzeća. – Trudimo se da zadovoljimo potrebe i ukuse naših posetilaca kad je reč o malim prigodnim poklonima. Tragamo za novim proizvođačima koji, u dogovoru sa nama, izrađuju suvenire u skladu sa našim podnebljem. Pri tom ima predmeta koji se rade u velikim serijama, ali i predmeta koje su radili primenjeni umetnici ručno i od prirodnih materijala.

B. J.