NAGRADE SPORTSKOG SAVEZA: Nevena i Viktor najuspešniji seniori

Upravni odbor Sportskog saveza Grada Zrenjanina odlučio je da za uspehe u 2020. godini dodeli 26 godišnjih nagrada u 12 kategorija. Uručenje priznanja, 15. po redu, organizovano je danas. Na okupu su se našli pojedinci i kolektivi koji su prošle godine, boreći se sa rivalima, ali i opakim virusom, ostvarili izuzetne rezultate. Čestitajući im, gradonačelnik Simo Salapure je istakao da je i u takvoj, teškoj godini bilo razloga za radost. Kao jedan od najvećih uspeha, za koji su zaslužni svi zrenjaninski sportisti i sportski entuzijasti i pregaoci, Salapura je naveo titulu „Evropski grad sporta 2021“.

U kategoriji olimpijskih sportova najbolji u seniorskoj konkurenciji su Nevena Džamić, odbojkašica ŽOK Klek Zrenjanin i Viktor Nemeš, rvač Proletera. Među kadetima priznanja su zaslužili Dunja Sikima, atletičarkan Banata i Justin Cvetkov, plivač Proletera i atletičar AK As 023. U juniorskoj konkurenciji nagrađeni su odbojkašica Aleksandra Uzelac i plivač Proletera Ognjen Kovačević.


Među onima koji se takmiče u neolipmijskim sportovima najuspešniji su kuglašica Kristala Ljiljana Frenc i bokser Savate kluba Banat Predrag Klepić. U juniorskoj konkurenciji nagrade su otišče u ruke sestri i bratu Tijani i Bogdanu Draškoviću, koji su članovi Kluba boričačkih sportova Internacional.
Kuglašice Kristala i rvači Proletera priznanja su dobili u konkurenciji seniorskih ekipa.

Među juniorskim timovima priznanja su dobile kajakašice Begeja i vaterpolisti Proletera, a u kadetskoj konkurenciji bolji od ostalih bili su Rvački klub Proleter i Plesni studio Fri dens.
Vojislav Trajković, koji vodi rvače Proletera najbolji je u kategoriji trenera, a Srđan Bogaroški iz Vaterpolo kluba Proleter i Dragan Jocić iz Plivačkog kluba Proleter su najuspešniji sportski radnici.

Nagrađeni stručnjak u sportu je Zoran Stojačić, u konkurenciji sportskih sudija priznanje je uručeno Ivanu Mikalačkom, a među donatorima-sponzorima Menjačnici „Spin“.
Nagradu za živorno delo dobo je Slavoljub Grozdanov, dugogodišnjni trener i sportski radnik u streljaštvu, dok je posebno priznanje uručeno je organizaciji Crveni krst Zrenjanin. Mile Novaković, novinar RTS-a, laureat je u oblasti propagande i on se zahvalio u ime nagrađenih.

Kristofer Švarc je priznanje zaslužio kao najuspešniji sportista sa invaliditetom. Svečanosti su prisustvovali čelnici Grada Zrenjanina i Srednjobanatskog okruga, a uveličali su je, između ostalih, Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije, Aranka Binder, podsekretarka pokrajinskog sekretara za sport i omladinu.

B. M.

Foto: J. D. Njegović