NAGRAĐENI SPORTISTI GODINE LISTA „ZRENJANIN“: Pehari za najuspešnije

Sportistima, ekipama i trenerima koji su dobili najviše glasova čitalaca u 63. izboru sportiste godine lista Zrenjanin”, danas su uručeni pehari i nagrade. Svečanost je održana u sali zrenjaninskog pozorišta.

Među seniorkama pobedila je Marina Radičević, karatistkinja Zadrugara, druga je Maja Đukić, kullašica Kristala, a treća Milena Spasojević, odbojkašica ŽOK Klek MD Zrenjanin. U konkurenciji seniora prvi je Ilija Majstorović, stonoteniser Banata, drugoplasirani je Srđan Marić, karatista KK Banatski, a treći Viktor Nemeš, rvač Proletera.


Kod juniorki najviše glasova dobila je Vladana Obrenić, kuglašica Kristala, druga je Anja Milovanović, karatistkinja KK Zrenjanin, a treća je Bojana Stanisavljev, karatistkinja Banatskog cveta. Mateja Petrović, odbojkaš Klek Srbijašume prvi je među juniorima. Drugi je Dimitrije Levajac, stonoteniser Stenesa, a treći Nikola Adamov, karatista Banatskog cveta.


Kuglaški klub Kristal je pobedio u kategorji ženskih ekipa, drugo mesto zauzeo je ŽOK Klek MD Zrenjanin, a trećeplasirane su košarkašice Proletera 023. Stonoteniski klub Banat je najviše glasova dobio u konkurenciji muških ekipa, slede Banatski cvet i Rvački klub Proleter.


Najuspešniji trener po mišljenju čitalaca lista „Zrenjanin“ je Vojislav Trajković, trener Rvačkog kluba Proleter, drugoplasirani je Dragan Klajić trener stonotenisera Banata, a na trećem mestu je Marija Kresović koja vodi žensku ekipu Kuglaškog kluba Kristal.

Pehare i nagrade uručili su im Biljana Mandić, urednica sportskih strana lista „Zrenjanin“, Dalibor Bubnjević, direktor NIP „Zrenjanin“ a.d i glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin“, Rajko Petrović, stručnis saradarnik za tiraž u listu „Zrenjanin“ i predsednik Sportskog saveza grada Zrenjanina i Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina.

Dugogodišnji prijatelj i sponzor izbora sportiste godine lista „Zrenjanin“, Zlatara „Ormai“, i ove godine darivala je najuspešnije sportiste, trenere i ekipe.


B. M.

FOTO: J. NJ. Drndak