Nagybecskereki Egyházmegyei Sajtóiroda híre-padéi plébánia szervezésében

Munkaakciókat és faültetést szerveztek

Faültetés
A padéi bérmálkozásra készülő hittanosok a templomkertben elültettek 15 juharfát. Amikor a templom felépült, a templomkertben juharfákat ültettek őseik, de idővel veszélyesen nagyra nőttek és a törzsük elkorhadt, ezért szükséges volt, hogy kivágják őket. Most a helyükre újakat ültettek. A facsemetéket a tiszaszentmiklósi általános iskola igazgatójától kapták.

Temetőtakarítás
Szombaton március 7-én munkaakciót tartottak a padéi katolikus temetőben. A tél folyamán összegyűlt szemetet kihordták a szemetesbe. Juhász Péter bácsi, a legidősebb tanácstag megjegyezte, hogy minden munkaakción szinte ugyanazok a személyek veszek részt:  „Mindig ugyanazok a zenészek zenélnek, és mindig ugyanazok a táncosok táncolnak.” De ez azt is jelenti, hogy vannak a közösségünkben elkötelezett hívek, akiknek szívügyük a temetőnk tisztán tartása.

Fahordás
A padéi helyi közösség épülete körül a szilfák károkat okoztak a járdában, ezért kivágták őket. A plébánia is kapott egy pótkocsi fát, amit összevágtak és a templomkertbe szállítottak.

„Virágos kocsi”
Elkészült a temetéseken használt „virágos kocsi”. A padéi helyi közösség támogatásából megvásárolták a szükséges anyagokat, és Mészáros László nyugdíjas gépészmérnök önkéntes alapon elkészítette.
Mészáros Attila