NAJAVA DOGAĐAJA

IZLOŽBA
Povodom obeležavanja – proslave Dana Instituta Konfučije, u petak, 23. septembra, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena izložba fotografija „Novi izgled Puta svile”.

PREDAVANjE O RAKU
U petak, 23. septembra u maloj sali Kulturnog centra je, u 19 časova, predavanje „Rak – kako ga sprečiti i izlečiti” – prim. dr med. Boro M. Vujasin.

PREDSTAVA
Ansambl Kamerne scene „Miroslav Antić” iz Sente izvešće u petak, 23. septembra, u 20 časova, u Kulturnom centru, predstavu „Je li bilo Kneževe večere”. Karte su 100 dinara: biletarnica, od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

KONCERT
Koncert ansambla „Renesans” – „Muzička gozba Sredozemlja” biće u subotu, 24. septembra, u 20 časova, u baroknoj sali Gradske kuće, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

KINESKI FILM
Od nedelje, 25. do utorka, 27. septembra u maloj sali Kulturnog centra, od 20 časova, emituje se Ciklus kineskog filma, u saradnji sa Institutom Konfučije iz Beograda. U nedelju je na programu „Oslikana koža – Uskrsnuće”, u ponedeljak, „Vučji totem”, a u utorak „Pritajeni tigar – skriveni zmaj 2 – Mač sudbine”. Ulaz je besplatan.

BELDOKS
U Maloj sali Kulturnog centra prikazuje se tokom septembra i oktobra šest dokumentaraca sa 9. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma „Beldoks”. U sredu 28. i četvrtak, 29. septembra, od 20 časova, na programu je film „Sonita”: http:// beldocs.rs/filmovi/sonita

ZA PRVAKE
U četvrtak, 29. septembra, u 10 časova, u Kulturnom centru je, u saradnji sa Muzičkom školom „Josif Marinković”, koncert za prvake. U holu je izložba dečjih likovnih radova „Moj učitelj, moja učiteljica”.

PROGRAM KLUBA
U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” u utorak, 27. septembra, u 17 časova, biće program članova Kluba za stara i odrasla lica Banatska priča „Šorom sredom”. Ulaz slobodan.

KULTURA ŽIVLjENjA
Udruženje „Zdrav život” u ponedeljak, 26. septembra, od 18 sati, organizuje u Makedonskoj, 11, „Put ka prosvetljenju”. Predavač je dr prof. Srđan Škrbić sa PMF-a Novi Sad.