NAJAVA DOGAĐAJA

PREDSTAVA
Komedija „Dame biraju” – produkcija Altteatar – Sarajevo, biće izvedana u petak, 11. novembra u Kulturnom centru, u 20 časova. Režiser je Admir Glamočak. Predstava je o egzistencijalnim pitanjima savremenog čoveka i pokreće na promene. Karte se prodaju na biletarnici od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Ulaznica je 600 dinara, a za organizovane posete 500. Više na: www.kczr.org

IZLOŽBA
Izložba radova Vladimira Rankovića, dobitnika druge nagrade Likovnog salona „30X30”, pod nazivom „Fragmenti” biće otvorena u petak, 11. novembra u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanin. Vladimir Ranković je svoje umetničko istraživanje posvetio odnosu subjekta i prostora.

SABORNI FESTIVAL
U organizaciji KUD „Klek” iz Kleka, KUD „Pionir” iz Zrenjanina, KUD „Arsenije Teodorović” iz Perleza, KUD „Zavičaj” iz Lazareva, KUD „2. Oktobar” iz Žitišta sa Udruženjem „Teslić” iz Banatskog Dvora, u nedelju, 13. novembra, u 18 časova, biće održan Saborni festival dečjeg folklora srednjeg Banata i Republike srpske. Predviđeno učešće oko 280 folklorista od 6 do 14 godina.

TRIBINA
Tribina „Kurska bitka – tehnološka bitka 20. veka”, biće održana u utorak, 15. novembra, u 19 časova, u maloj sali Kulturnog centra. Uvodničar je mr Petar Jakšić, istoričar. Moderator je Miroslav Samardžić.

FILM
U okviru filmskog ciklusa „Doba sazrevanja”, u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji, u sredu, 16. i četvrtak, 17. oktobra, u 20 časova, u maloj sali Kulturnog centra biće emitovan film „Fatima” (Francuska 2015).
Režija Filip Fokon. Ulaz je besplatan.

KULTURA ŽIVLjENjA
Udruženje „Zdrav život” organizuje u ponedeljak, 14. novembra, u 18 časova, predavanje Snaga tolerancije. Predavač je Mišel Simon (Michael Simon).