najava događaja

„KORAK PO KORAK”
Izložba radova Andreje i Marije Nikić – „Korak po korak” biće otvorena u petak, 13. januara, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Kod akademskog slikara Aleksandra Kačara pohađaju časove slikanja još od 2009. godine.

TRIBINA
U maloj sali KC, u utorak, 17. januara, u 19 časova, biće tribina „Urbani metabolizam i tranzicija u postkarbonsko društvo”. Uvodničar je Nikola Burić, ekolog. Moderator je Miroslav Samardžić.

FILMOVI DEJVIDA LINA
U okviru Ciklusa filmova Dejvida Lina, u sredu, 18. i četvrtak, 19. januara, u 20 časova, u maloj sali Kulturnog centra biće prikazan film „Kratak susret”/Brief Encounter/, Velika Britanija. Ulaz je besplatan. Prema anketi magazina „Tajm aut”, film je proglašen za najromantičniji u istoriji iako nema srećan kraj. Silija Džons i Trevor Hauard, glume zaljubljene iako su oboje u braku.

PLIVANjE ZA ČASNI KRST
U organizaciji Grada Zrenjanina, KC i Crkvene opštine Zrenjanin, u četvrtak, 19. januara, u 12 časova, na Jezeru kod Kulturnog centra biće održano deveto, tradicionalno, Plivanje za časni krst. Prijave na: 064/8116471.

IZLOŽBA
U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u sredu, 18. januara, u 19 časova, biće otvorena izložba fotografija „Mikrogljive (Ascomycota) Fruške gore”. Autor je dr Dragiša Savić iz Nacionalnog parka Fruška gora a nadležni kustos Nataša Knežević, viši kustos-biolog Narodnog muzeja Zrenjanin.

PREDSTAVA HAMLET
Kulturni centar Zrenjanina organizuje u utorak, 24. januara, odlazak u Beograd, na predstavu JDP „Hamlet”, u režiji Aleksandra Popovskog. Igraju Nebojša Glogovac, Jelena Đuričić, Nikola Rakočević… Polazak je u 17 časova ispred KC. Cena je 1600 dinara.

REPERTOAR POZORIŠTA
Na Dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” u subotu, 14. januara, u 20 časova, igra se predstava Prs’o. Na Lutkarskoj sceni je u nedelju, 15. januara, u 18 časova, predstava „Zvezdan”