NAJAVA DOGAĐAJA

FILMSKI KARAVAN
U maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u četvrtak, 6. jula, u 21 sat, u okviru Ciklusa „Žene na filmu” – Francuski filmski karavan, u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji, biće prikazan film „Fidelio: Alisina odiseja” (FRA, 2013, 97’). U sredu i četvrtak, 12. i 13. jula, u 21 sat, prikazuje se film „Džeronimo”. Ulaz je slobodan.

IZLOŽBA LAUREATA
Otvaranje izložbe radova Bojana Otaševića, dobitnika prve nagrade Likovnog konkursa „30X30” biće u četvrtak, 6. jula, u 19 časova, u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Rođen je u Kragujevcu 1973. godine. Diplomirao je grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, 1998, magistrirao 2001. a doktorirao 2014. godine. Član ULUS-a je od 2000. godine. Vanredni je profesor na Filološko – umetničkom fakultetu u Kragujevcu.

„NA TRAGU SVETLOSTI”
Izložba nagrađenih fotografija Foto saveza Srbije (FSS) „Na tragu svetlosti” biće otvorena u Izložbenom salonu Kulturnog centra, u petak, 7. jula, u 19 časova. Reč je o tradicionalnoj izložbi, na kojoj FSS predstavlja najnovija ostvarenja svojih najuspešnijih autora.

SVEČANOST U BIBLIOTECI
Na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin”, u subotu, 8. jula, u 11 časova, biće organizovana svečanost povodom završetka Drugog ciklusa Radionice „Od kartona, cela vasiona”. Biće predstavljene unikatne knjige-iskakalice koje su kreirali deca i roditelji (ili pratioci), tokom jedanaest radionica, čiji je roditelj bio glumac-lutkar Jovan Caran, uz asistenciju bibliotekara zrenjaninske Biblioteke.

„KORZO FEST”
Na programu manifestacije „Korzo fest” su u petak, 7. jula, u 20 časova, dečja predstava – CEKOM, Likovna radionica Viorela Flore, u 20 časova i koncert grupe „Dve boje” u 20.30 časova. U okviru programa „Sećanja” zrenjaninske Biblioteke od 20 časova je „Veče šansona” – Loran Prokapić trio, Novi Sad.

„ZRNO”
U Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović”, u četvrtak, 10. jula, u 19 časova, biće otvoren Salon minijature „Zrno”. Organizator je Udruženje likovnih umetnika amatera Zrenjanin – ULAZ.

VEČE EVERGRINA
Na platou ispred Mesne zajednice „Veljko Vlahović”, u petak, 7. jula, u 19 časova, biće „Veče evergrin muzike”.