NAJAVA DOGAĐAJA

JA PEVAM SVOJ BLUZ
Kabaretska predstava Gorana Sultanovića „Ja pevam svoj bluz”, u Kulturnom centru Zrenjanina je u petak, 20. novembra, u 20 časova – bravure barda glumišta, ljubavni stihovi Mike Antića, Laze Kostića, Dučića i Rakića, Balaševićevi stihovi… Učestvuju i Dušan Duda Bezuha – gitara i Branislav Zarin – klavijature. Prodaja karata je od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena je 400 dinara, 300 za kolektivne posete-sindikate i 200 za srednjoškolce i penzionere.

PREDSTAVA „KORAK”
U okviru manifestacije „Noć pozorišta” u subotu, 21. novembra, u 18 časova, CEKOM će u Kulturnom centru izvesti predstavu „Korak”. Ulaz je besplatan.

ENGLESKE BAJKE
New Age Schol, u nedelju, 22. novembra, predstaviće, u 18 časova, na engleskom jeziku, „Engleske bajke” – „Marija i princ”, „Crvenkapa” i „Zlatokosa”, kao i tri plesa. Ulaz je besplatan.

PREDAVANjE
Predavanje, povodom 100 godina opšte teorije relativnosti, biće u sredu, 25. novembra, u 18 časova, u maloj sali Kulturnog centra. Uvodničar je Darko Radovančević, profesor fizike i doktorand PMF u Nišu.

FRANCUSKI FILM
U okviru Ciklusa „Novi francuski film”, u četvrtak, 26. novembra, u Kulturnom centru je u 20 časova projekcija filma „Kineski rebus” (Francuska, 2013). Režija Sedrik Klapiš. Igraju Romen Diri, Odri Tatu, Sesil de Frans. Ne preporučuje se mlađima od 12 godina. Više na www.kczr.org

ETNOLOŠKI FILMOVI
U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u sredu, 25. novembra, u 19 časova, biće prikazani filmovi sa prošlogodišnjeg Međunarodnog festivala etnološkog filma, koji je bio u Etnografskom muzeju u Beogradu: „Ukratko” i „Da li veruješ u ljubav?” (dobitnik nagrade Gran pri festivala 2014).

„ZELENO ZVONO”
u „Zelenom zvonu” biće obeležen Dan mladog vina – Božole dan, u četvrtak, 19. novembra, od 20 časova. Podrum „Šomođi” počastiće goste Banatskim šilerom – odgovor na francuski Božole Nuvo. U subotu, 21. novembra, od 22 sata, gostuje di džej „Purgatorijum”.

KULTURA ŽIVLjENjA
U Udruženju „Zdrav život” u ponedeljak, 23. novembra, u 18 sati, biće predavanje Transformacija misli i emocija i pokretanje blokirane energije. Predavač je dr Svetlana Kostić.